Este durere în lumea artistică europeană şi în special în cea din Franţa! O veste dureroasă a căzut vineri ca un fulger.

A murit una dintre cele mai mari stele ale dansului francez

Patrick Dupond, un adevărat star al dansului şi fost balerin al Operei din Paris, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 61 de ani. Acesta a murit ca urmare a unei „maladii fulgerătoare”, a precizat anturajul artistului pentru AFP.

„Patrick Dupond a plecat în această dimineaţă să danseze cu stelele. El a murit ca urmare a unei boli fulgerătoare”, a spus colaboratoarea sa Lela Da Rocha. Ea a mai precizat că Dupond era „bolnav de câteva luni”.

Patrick Dupond a fost una dintre cele mai mari stele ale Operei din Paris şi a dansului în general în Franţa, cunoscut publicului larg dincolo de cercul pasionaţilor de balet, potrivit news.ro.

Calităţile sale de actor i-au sedus pe cei mai mari coregrafi, de la Roland Petit la Maurice Béjart care a creat pentru el.

Din păcate, în anul 2000, Patrick Dupond a fost victima unui accident de maşină. Artistul a suferit atunci 134 de fracturi, iar medicii l-au anunţat că nu va mai putea dansa.

După ce a jucat în filme („Dancing Machine” cu Alain Delon în 1990), a dansat cu caii în „Cadre noir”, a ajuns şi jurat în emisiunea „Danse avec les stars” pe TF1 în 2018.Nereguli grave la Opera Naţională Română din Iaşi

Între timp, opera din România se confruntă cu un alt tip de probleme. Este vorba, bineînţeles, despre scandalul de la Iaşi, unde managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, Beatrice Rancea, a fost suspendată de către Ministerul Culturii pe perioada în care aceasta se află sub control judiciar într-un dosar penal cercetat de DIICOT Iaşi privind nereguli financiare la Operă, care ar fi adus un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Noul manager interimar, Florin Daniel Şandru, a declarat vineri că vrea o „democratizare a deciziilor” şi că se va analiza „caz cu caz” în privinţa celor disponibilizaţi de fostul manager Beatrice Rancea.

„Principiul fundamental pe care îl am în vedere în cele 59 de zile de mandat pe care le am în faţă este acela potrivit căruia o ordine internă va asigura pentru Opera Naţională Română din Iaşi o bună imagine externă.

Vin cu un gând pacificator, sunt interesat ca tot colectivul de 258 de angajaţi să fie implicat, vreau să merg pe o deschidere totală în sensul democratizării deciziei, mă interesează ca în perioada următoare să fac active Consiliul de Administraţie şi Consiliul Artistic. Am discutat deja cu reprezentanţii celor două sindicate din instituţie. Încerc să înţeleg cât mai repede problemele cu care colegii mei se confruntă şi să pot oferi în cel mai scurt timp soluţii”, a declarat Daniel Şandru.