Coincidență sau nu, au apărut noi informații legate de Spitalul Foisor. Publicaţia Cristoiublog.ro a dat publicităţii un document din care reiese că transplantul osos se va putea face doar la spitale private.

Informaţia a fost iniţial dezvăluită de jurnalistul George Ciubotaru. În documentul care a ridicat un val de întrebări, alături de antetul Agenţiei Naţionale de Transplant, la secţiunea Bănci cu țesuturi, apare şi Spitalul Foişor din Capitală. Tot la această secţiune mai sunt două spitale: Spitalul Clinic Colentina şi Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu.

“Băi, concidența naibii!

Fix azi, la două zile după ce l-au făcut spital Covid, Foișor rămâne fără acreditare pentru singura bancă de țesut osos-tendinos la care mai aveau acces toți pacienții români.

Două spitale erau în țară cu o astfel de bancă de țesut: Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic Foișor. Colentina nu mai este deschis publicului larg de aproape un an, acum s-a închis și Foișorul.

Coincidență?! Spitalul Foișor nu-și mai poate prelungi acreditarea

Practic, activitatea de transplant osos este pusă-n cui. Cine are nevoie urgentă de astfel de intervenții le mai poate face, probabil, doar la privat. Coincidență?! Spitalul Foișor, acum Covid, nu-și mai poate prelungi acreditarea pentru banca de țesut.

P.S.: Că tot sunt zvonurile lansate deja…Dacă și Institutul Clinic Fundeni devine Covid, atunci vom rămâne și fără una dintre cele trei bănci de celule Stem din sânge central și periferic pe care le are statul în România”, se arată în precizzarea citată de Cristoiublog.ro din George Ciubotaru.

În acest moment, este fierbere mare pe scena politică. În plină pandemie de coronavirus, autorităţile au decis relocarea mai multor pacienţi de la Spitalul Foişor pentru a-l transforma pe acesta în unitate anti COVID. Imediat, Raed Arafat și Vlad Voiculescu au fost găsiți vinovați de situația creată. Chiar în dimineața zilei de astăzi au avut loc ședințe de foc la PNL dar și la nivelul Coaliției, unde s-a discutat intens despre situația creată la Spitalul Foișor.