Divizia financiara a Ford Motor a anuntat ca va disponibiliza 1.200 de angajati in cadrul unui program de reducere a costurilor in contextul crizei economice care a afectat grav vanzarile companiei.

„Aceasta masura ne va permite sa mentinem costurile la nivelul adecvat situatiei actuale”, a declara Margaret Mellott, purtatoare de cuvant a Ford Motor.

Ford Credit a anuntat ca nevoia sa de a avea mai putini angajati a fost determinata si de vanzarea marcilor Jaguar si Land Rover catre compania indiana Tata Motors, a mai declarat Mellott.

Concedierile celor 1.200 de angajati vor incepe la mijlocul lunii viitoare si sunt programate sa fie terminate pana la finele lui iulie.

Ford a anuntat in urma cu cateva zile ca nu are nevoie de bani de la statul american pentru a face fata crizei financiare. „Nu vrem sa mai imprumutam bani. Avem suficiente lichiditati pentru a ne finanta planul de restructurare“, a declarat Alan Mulally, directorul general al companiei.

Concurentii Ford, General Motors (GM) si Chrysler, au primit insa din partea guvernului un ajutor financiar de peste 17 miliarde de dolari, in decembrie 2008.

Sursa: Bloomberg