Incepand cu aprilie 2009, Diverta adauga retelei sale de retail un nou magazin: libraria deschisa de catre Libri in Polus Center din Cluj-Napoca.

« Vrem sa fim prezenti in toate mall-urile de succes din Romania si sa ne crestem prezenta pe piata de carte, iar magazinul deschis de Libri este foarte bine pozitionat intr-un centru comercial in care Diverta nu intrase inca », declara Emilia Canea, CEO Diverta.

Magazinul detinut pana acum de Libri are 630 de mp ocupata in principal de carte, si 9 angajati. “Chiar daca Libri s-a bucurat de succes in domeniul vanzarii de carte in Cluj-Napoca, actuala situatie economica si incetinirea dezvoltarii mall-urilor ne-au impiedicat planurile de extindere”, a declarat John Holm, General Manager Libri Romania.

Dupa preluare, Diverta va pastra personalul, insa va remodela spatiul de retail conform noului concept de magazin lansat de companie in toamna anului trecut.

Noul concept Diverta are in prim plan sloganul “Mereu ceva nou” si este structurat in 3 zone de interes, create pe caracteristicile publicului Diverta: “Imi place”, “Ma joc si invat” si “Am succes”; fiecare spatiu dedicat are o zona de “experience”, care aduce publicul intr-o relatie directa si interactiva cu lucrurile de interes. 

Anul acesta, strategia Diverta este concentrata pe optimizare si rezultate.

„In 2009 Diverta isi continua dezvoltarea. Pentru magazinele déjà existente in retea obiectivul nostru este optimizarea. Vom dezvolta acele magazine care aduc o contributie pozitiva din punct de vedere al nivelului vanzarilor, marjei realizate si cheltuielilor. Am redus semnificativ cheltuielile cu salariile si suntem inca in negocieri de chirie cu majoritatea proprietarilor de spatii, pentru a ne optimiza costurile. In masura in care vor aparea spatii foarte bune, vom continua anul acesta sa adaugam retelei Diverta magazine noi” – declara Emilia Canea, CEO Diverta.

DIVERTA este una dintre diviziile de retail ale Grupului RTC si cuprinde mai multe linii de business: lantul de magazine Diverta, Librăria Noi din Bucuresti, Depozitul de Carte (DDC), cel mai mare distribuitor de carte din Romania, Ara Toys (import si distributie de jucarii) si Noi Distributie Carte (NDC) – cel mai mare importator si distribuitor de carte straina.

In 2009, reteaua Diverta inseamna 70 de magazine si un spatiu de retail de peste 23.000 mp.