„Ani de zile, Parlamentul a făcut un singur lucru când a fost vorba de pensii speciale – a adăugat noi și noi categorii de privilegiați la lista beneficiarilor.

Cu cât românii strigau mai tare că pensiile speciale nu sunt cinstite, cu atât mai mult partidele se făceau că nu aud.

Apoi, după ce USR a intrat în Parlament și a pus o oglindă în fața partidelor vechi, s-a trecut la altă strategie – amânări nesfârșite. Asta deși săptămână de săptămână le ceream să accepte că o decizie este inevitabilă”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Un proiect de eliminare a pensiilor speciale

„Când nici amânările nu au mai fost posibile, au adoptat un proiect de eliminare a pensiilor speciale despre care știau că e neconstituțional.

Azi, în sfârșit, o parte din nedreptate a fost rezolvată. Parlamentul a decis că pensiile speciale vor fi impozitate.

Mâine, același Parlament are pe agendă pasul următor – eliminarea cu totul a pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Propunerea aparține USR. E nevoie ca pensiile speciale ale parlamentarilor să fie desființate prin lege separată pentru ca legea să fie constituțională.

Orice parlamentar român care vrea să își privească electoratul în ochi e obligat să accepte că pensia specială e un beneficiu necuvenit. O sfidare.

Orice om care a votat USR vede acum că anii de luptă în Parlament dau rezultate. Am intrat cu 9 la sută și am reușit împotriva tuturor obstacolelor să schimbăm ceva. De ieri avem un DNA al pădurilor și al mediului, iar de azi începem să scăpăm de pensiile speciale”, a conchis șeful USR.

De asemenea, USR a arătat într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare că în urma proiectului adoptat joi de Camera Deputaţilor „vor dispărea pensiile speciale de 60-70.000 de lei” pe lună.