Numirea în funcție a intrat în vigoare din 1 februarie 2013. Marius Meleșteu va raporta direct CEO-ului Strauss Coffee BV, Todd Morgan.
Regiunea Europei Centrale și de Sud este nou înființată în structura Strauss Coffee. În Europa Centrală și de Sud, Grupul Strauss are fabrici în România și Serbia și exportă în Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Bosnia Herțegovina, Albania și Macedonia. Regiunea dispune de 2 fabrici moderne cu o capacitate de producție totală de peste 30.000 t/an și are mai mult de 500 de angajati, adresându-i-se unei pieţe totale de 52 milioane consumatori cu preferințe similare în consumul de cafea.
”Experiența ultimilor ani – în care am reușit să creștem operațiunile Grupului în România, în ciuda recesiunii care a atins și industria cafelei – mi-a arătat că regiunea Europei Centrale și de Sud ascunde numeroase provocări si oportunități. Sunt onorat si nerăbdător să lucrez alături de o echipă internațională care și-a dovedit deja pasiunea, abilitatea și eficienţa. Este și un semn al încrederii acordate de  către grupul Strauss, atât mie cât și echipei mele.” a declarat Marius Meleșteu cu ocazia numirii sale.
Cu o expertiză de peste 15 ani în industria bunurilor de larg consum, Marius Meleșteu conduce subsidiara locală a grupului Strauss, producătorul Doncafé, din 2010.  Și-a început cariera în 1994 la Stimorol în Romania, iar apoi a activat o perioadă de 7 ani la Unilever România, ocupând diverse poziții până la Country Manager pentru Serbia și Muntenegru. A schimbat industria în 2004 devenind  Director Marketing la Telemobil (Zapp), după care a revenit în FMCG, întâi, la Heineken România timp de 5 ani, ca Director Comercial, iar apoi la Strauss Balkans ca Director General.
Strauss, producătorul Doncafe și singurul jucător internațional care deține o fabrică de cafea în România, este cel mai important producător local de cafea, fiind prezent de 17 ani pe piaţa locală. Gama de produse Doncafé include produse din toate categoriile de cafea: cafea prăjită şi măcinată, cafea instant, cafea boabe şi specialități de cafea (mixuri). Brandurile se adresează atât României cât și Bulgariei și Moldovei.

Grupul Strauss este o companie internațională listata la bursă, cu peste 70 de ani de experiență în domeniu. Grupul este activ pe 5 continente, deține sute de mărci și are circa 14.000 de angajați. Strauss Coffee este a 4-a companie producătoare de cafea din lume în ceea ce privește achizițiile de cafea verde.