Conform unor surse anonime citate de Bloomberg, principalele noutăţi pe care Apple le pregăteşte pentru iPhone-urile de anul acesta, dar şi cele de anul viitor au în vedere partea foto şi realitatea augmentată.  

Cel puţin unul din iPhone-urile de anul viitor va fi dotat cu un sistem foto 3D care va sprijini dar nu se va rezuma doar la eforturile companiei în domeniul realităţii augmentate, scrie news.ro.

Camera va fi implementată pe spatele telefonului şi va putea genera o reconstituire 3D a mediului înconjurător până la o distanţă de aproximativ 4,5 metri.

Aceasta va folosi laser, spre deosebire de camera 3D de pe iPhone-urile actuale, care este montată frontal, are o rază de 25-50 de centimetri şi foloseşte un sistem de lumini pentru scanarea feţei utilizatorului în vederea autentificării acestuia.

Conform surselor citate de Bloomberg, sistemul foto de la iPhone-urile din 2020 va fi compus din trei camere şi vor beneficia de un chip mai puternic pentru procesare.

Sistemul foto 3D format din trei camere va îmbunătăţi capacităţile de augmentare a realităţii şi vor ajuta în acelaşi timp la crearea unui efect de profunzime mult mai bun în fotografii, precum şi adăugarea în acestea a unor obiecte virtuale.

Acelaşi sistem foto 3D bazat pe laser ar putea fi disponibil tot în 2020 şi pe iPad Pro. Se pare că senzorii foto pentru acest sistem vor fi furnizaţi de Sony.

Sursele citate de Bloomberg susţin că Apple a încercat deja în anii trecuţi să implementeze un sistem foto 3D pe iPhone-uri însă nu a fost mulţumită de performanţe şi a amânat.

Capacităţile 3D ale iPhone-urilor de anul viitor ar putea fi doar un pas intermediar către o cască de realitate augmentată pe care Apple ar pregăti-o tot pentru 2020.

Şi modelul cel mai scump de iPhone pe care Apple îl va lansa anul acesta va avea un sistem foto compus din trei camere. Acesta va permite capturarea unui câmp vizual mai larg şi folosirea unui factor mai mare de mărire.

Conform aceloraşi surse, Apple testează în prezent posibilitatea folosirii unui conector USB-C în locul tradiţionalului Lightning, ceea ce însemna că dispozitivele Apple ar putea folosi acelaşi standard de încărcare ca şi cele cu Android, simplificând viaţa celor care posedă atât produse Apple, cât şi telefoane sau tablete cu Android.