Dezvăluiri bombă din fotbal. A ieșit la iveală adevărul din spatele nocturnei căzute la meciul cu Poli Iași. Într-un articol intitulat “Piloșii lui Chirica au stins nocturna la stadion: ultimii doi administratori sunt fiul și ginerele unor granguri din Primărie”, jurnaliștii de la reporteris au dat detalii despre istoria neștiută din spatele stadionului din Copou.

“Administratorul anterior era fiul fostului șef al bazei sportive, care s-a pensionat și i-a lăsat postul moștenire. Alexandru Grierosu, amic de agape cu Mihai Chirica, a fost dat afară după un scandal monstru în aprilie 2019, când nu pregătise gazonul pentru meciul cu Gaz Metan Mediaș. A venit, prin detașare, Florin Baltag, ginerele antrenorului Ioan Lazariuc, șeful Bazei Sportive de la Ciric. Altă pilă! Baltag susține că nu știe de stingerea nocturnei încă de la antrenamentul de sâmbătă, deși este administratorul stadionului

Din tată în fiu sau prin tata-socru către ginere. Așa se dă la Iași funcția de administrator al stadionului din Copou. Efectul: rateuri incredibile cum ar fi defecțiunea instalației de nocturnă de-acum două zile sau starea execrabilă a gazonului de-acum un an și jumătate”, a spus sursa citată.

Potrivit jurnaliștilor, actualul administrator, Florin Baltag, e ginerele lui Ioan Lazariuc. Anterior, stadionul a fost administrat de Alexandru Grierosu, fiul mai cunoscutului Virgil „Grișa” Grierosu care i-a lăsat funcția moștenire.

“Rețeaua de piloși din Primărie a pus pe butuci și fotbalul. Poli va pierde la masa verde meciul cu Viitorul deoarece nocturna s-a defectat în repetate rânduri. Știrea a făcut deja înconjurul țării. Omul-cheie care trebuie să dea explicații este Florin Baltag, administratorul stadionului. Acesta este angajat la Direcția Exploatare Patrimoniu din cadrul Primăriei Iași, proprietarul arenei.

Alexandru Grierosu i-a urmat pe funcție tatălui său, ca un fel de dinastie Ce-l recomandă? Tata socru
Acesta îndeplinește funcția de administrator al stadionului „Emil Alexandrescu” de anul trecut. „Am venit prin detașare”, a răspuns, laconic, Baltag”, arată sursa menționată.

Jurnaliștii au arătat că Florin Baltag este căsătorit cu Andra Ioana Lazariuc, fiica lui Ioan Lazariuc, cunoscut antrenor de canotaj. Ioan Lazariuc este unul dintre cei peste 60 de funcționari cărora la începutul acestui an le-a expirat detașarea în Primărie.

“Așadar, Ioan Lazariuc a fost adus prin detașare în Primărie, similar ginerele său Florin Baltag a ajuns administrator al stadionului, fără să dea concurs. Anterior, din 2013, Baltag s-a asociat cu Andra Ioana Lazariuc în firma Moto KRP. În funcția de administrator, Baltag a ajuns în 2019 când l-a înlocuit pe Alexandru Grierosu.

Acest Grierosu a îndeplinit funcția doar un an și câteva luni. Deși a lucrat în cadrul clubului din 2006, mai întâi la marketing, Alexandru Grierosu a promovat un concurs la Primărie abia în 2018.

Astfel, pe 12 februarie, acum aproape trei ani, Grierosu a fost singurul din cei 8 candidați care a trecut de proba scrisă. A luat 51,33 puncte, minimum fiind de 50 de puncte. Niciunul dintre ceilalți candidați nu a atins cerința minimală.

La câteva zile distanță, Grierosu a susținut interviul la care a luat 81,33 puncte. Deci, cu o medie de 66,33 puncte, acesta a devenit administrator I la Compartimentul Personal Auxiliar – Direcția Exploatare Patrimoniu. Adică, administrator al stadionului din Copou”, se mai arată în seria dezvăluirilor.

Jurnaliștii mai notează că Alexandru Grierosu este fiul mult mai cunoscutului Virgil Grierosu. „Nea Grișa”, a devenit administrator al stadionului acum vreo 15 ani.

“Bun amic cu fostul primar Gheorghe Nichita cu care juca periodic fotbal și tenis cu piciorul, Virgil Grierosu a rămas și în grațiile actualului primar Mihai Chirica. Stadionul funcționează cu doi administratori. Unul este cel numit de Primărie, cum este acum cazul lui Baltag sau până anul trecut al lui Alexandru Grierosu, celălalt administrator este al clubului. Deși s-a pensionat, Virgil Grierosu este celălalt administrator”, a precizat o sursă din interiorul clubului Politehnica.

Deci, în perioada 2018-2019, cei doi administratori ai stadionului au fost cei doi Grierosu, tatăl și fiul”, se mai arată în articol.