Hala care a luat foc în București este de fapt parcul industrial Metav Business Park, controlat de oamenii de afaceri Puiu Popoviciu și Radu Dimofte. 

Metav București este o companie imobiliară care administrează parcul industrial Metav Business Park din apropierea aeroportului Băneasa, controlată de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte.

Conform unor informații apărute recent pe site-ul profit.ro, Primăria Capitalei și Compania Municipală Energetica SA, pe care o controlează, se aflau în negocieri cu compania Metav SA, deținătoare a parcului industrial omonim și controlată indirect de oamenii de afaceri Puiu Popoviciu și Radu Dimofte, achiziția unui teren al acesteia în suprafață de 1,5 hectare, situat în parcul industrial, foarte aproape de aeroportul Băneasa, pe care să construiască o nouă centrală de producție de energie termică și electrică destinată alimentării sistemului centralizat de încălzire din București.

O hală aflată în nordul Capitalei a fost cuprinsă de flăcări, vineri, în zonă fiind degajări mari de fum, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Potrivit sursei citate, hala, care în prezent arde în întregime, este situată pe strada Biharia din sectorul 1.

IGSU a emis un mesaj RO-ALERT: “Incendiu la o hală industrială din strada Biharia, sector 1, cu degajări masive de fum. Ocoliţi zona, eliberaţi căile de acces în zonă pentru a facilita accesul forţelor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie”.