Probleme au fost identificate atunci, printre altele, și la Raiffeisen Bank, iar ANPC a decis amendarea băncii. Inspectoriii au constatat o serie de nereguli la creditele acordate în franci elvețieni, iar banca austriacă trebuia să modifice contractele de credit, doar că a refuzat acest lucru.

Potrivit unui document postat pe Grupul clienților cu credite în CHF, sancțiunea vine ca urmare a unor memorii trimise la Secretariatul General al Guvernului și Administrația Prezidențială.

„Referitor la sesizările dumneavoastră transmise către Secretariatul General al Guvernului, respectiv către Administraţia Prezidenţială, redirecţionate către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor și înregistrate cu nr. 6819/17.08.2017 și 6.834/17.08.2017 formulate împotriva Raiffeisen Bank SA, vă informăm faptul că, din verificările efectuate, echipa de control a identificat încălcări ale Legii 363/2007 privind practicile comerciale incorecte, motiv pentru care operatorul economic a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă măsura de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Menţionăm faptul că operatorul economic de servicii financiare îşi rezervă dreptul de a contesta la instanţa competentă sancţiunea şi măsura dispusă’, se arată în răspunsul ANPC către Grupul clienților cu credite în CHF.

ANPC subliniază că banca trebuie să elimine practicile incorecte, însă banca a anunțat că va contesta măsura în justiție. Doar că acum justiția a dat dreptate ANPC.

„Banii obtinuti inselator trebuie acum confiscati de fisc sau de ANPC, in baza art.3 din Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva comertului ilicit”, spune și cunoscutul avocat Gheorghe Piperea.