Sun probleme foarte mari din cauza pandemiei de coronavirus chiar la granița României. Mii de români care își planificau vacanța trebuie să fie foarte precauți. Toate planurile lor se vor da peste cap.

Dezastru la granița României

Sunt probleme mari la granița României. Chiar premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a cerut măsuri în perspectiva unei agravări a situaţiei sanitare, după ce s-a raportat un record zilnic de cazuri de coronavirus, cu 182 de infectări, inclusiv pe litoral. Astfel, vacanțele românilor pot fi puse în pericol.

Vineri a fost momentul adevărului în Bulgaria. Au fost făcute peste 2.500 de teste PCR, considerate cele mai corecte. Cazurile active sunt 2.366, din care 450 în spitale şi numai 29 la secţii de urgenţă, aceasta la o populaţie de aproape trei ori mai mică decât cea a României.

Un nou record negativ a fost marcat la decese, şapte din care un medic în vârstă de 42 de ani. Numărul total este 239. Sofia continuă să fie principalul focar al epidemiei. Noile cazuri apar în toate regiunile, inclusiv în oraşul Varna, pe litoral. În urma unei şedinţe urgente cu Statul Naţional Antiepidemic, primul-ministru, Boiko Borisov, a avertizat despre posibila agravare a situaţiei.

A cerut să fie dublată finanţarea secţiilor COVID-19 în spitale. În pofida situaţiei epidemice, la punctul de frontieră Kulata-Promahonas au reapărut cozile de peste 13 kilometri de automobile cu turişti. Se aşteaptă mai mult de patru ore. Funcţionează şi punctul Makaza-Nimfea. Bulgaria a cerut Greciei să menţină deschise toate cele şase puncte la frontiera comună, anunță Radio România Actualități.