Cel mai mare operator european de telecomunicaţii se aşteaptă în acest an la o creştere cu un miliard de euro a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL), până la 35 miliarde de euro (41,2 miliarde de dolari). De asemenea, fluxul de numerar ar urma să ajungă anul acesta la şase miliarde de euro, transmite agerpres.ro

Afacerile solide de pe ambele maluri ale Atlanticului

„Am îmbunătăţit estimările datorită afacerilor solide de pe ambele maluri ale Atlanticului. Putem face asta chiar dacă simţim în unele zone efectele pandemiei de coronavirus”, a afirmat directorul general Tim Hoettges.

Deşi îmbunătăţirea câştigurilor se datorează în principal subsidiarei din SUA, T-Mobile, care a adăugat în trimestrul trei din 2020 două milioane de clienţi, Deutsche Telekom a îmbunătăţit şi estimarea de profit pentru Europa, până la 14 miliarde de euro.

După scăderea valorii participaţiei de 43% deţinute de T-Mobile – evaluată la 67 miliarde de dolari la preţul de la închiderea şedinţei bursiere de miercuri – restul afacerii Deutsche Telekom valorează doar 18 miliarde de dolari.

Joi, acţiunile Deutsche Telekom au urcat cu 0,5% la Bursa de la Frankfurt.

Veniturile au urcat cu 31,9% în trimestrul trei din 2020, la 26,4 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 25,8 miliarde de euro. Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii, a urcat cu 49,6%, la 9,7 miliarde de euro, depăşind de asemenea previziunile analiştilor, de nouă miliarde de euro.

În pofida solidităţii afacerilor din telecomunicaţii, divizia IT a Deutsche Telekom, T-Systems, a fost afectată de pandemie. De asemenea, au avut un impact negativ şi fluctuaţiile de curs valutar.

Recent, Tim Hoettges a anunţat că grupul german vizează poziţia de lider de piaţă în SUA, după ce subsidiara T-Mobile US a finalizat preluarea rivalului Sprint, într-o tranzacţie cu o valoare de 23 de miliarde de dolari.

Finalizarea fuziunii dintre T-Mobile US şi Sprint a cimentat poziţia a treia deţinută de T-Mobile în topul operatorilor telecom din SUA, după AT&T şi Verizon.

De asemenea, Tim Hoettges a promis că va face din Deutsche Telekom cea mai mare companie pe segmentul de fibră optică din Germania şi Europa, precum şi lider în ceea ce priveşte reţelele de telefonie mobilă 5G.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, dar şi în Marea Britanie. De asemenea, Deutsche Telecom este acţionarul majoritar al companiei elene Hellenic Telecommunications Organization (OTE), cu o participaţie de 46%.