Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine a simptomelor infectării cu coronavirus: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree.

Modul de manifestare a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 i-ar putea ajuta pe cei care au contractat boala să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului și să solicite îngrijiri medicale potrivite.

Se poate preveni agravarea stării pacientului

”Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19”, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică în cadrul USC.

”Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia.”, a spus el, conform digi24.ro.

”Identificarea mai rapidă a pacienților ar putea reduce timpul de spitalizare”, a explicat și Joseph Larsen, autorul principal al studiului.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS).

Dar simptomele care apar la nivelul tractului gastrointestinal superior și inferior diferențiază COVID-19 de celelalte boli respiratorii.

Suprapunere peste sezonul gripelor

Îngrijorarea specialiștilor crește pe măsură ce pandemia de coronavirus nu a fost eradicată înainte de începerea sezonului gripelor, când pot apărea foarte ușor confuzii între o persoană care a contractat un virus banal și una infectată cu COVID-19.

Inclusiv în România, autoritățile sanitare și-au exprimat preocuparea legată de începerea anului școlar în condițiile suprapunerii epidemiei de coronavirus peste sezonul gripelor.

Pentru exemplificare, trebuie precizat că peste 2.200 de elevi erau afectați, în luna februarie a anului în curs, în România, de suspendarea parțială sau integrală a cursurilor, din cauza gripei.

Școlile au fost obligate să facă triaj epidemiologic zilnic acolo unde au existat medici sau asistente, iar în cazul prezenței a trei cazuri de gripă într-o clasă, cursurile acelei clase au fost suspendate, potrivit normelor Ministerului Educației.