Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a fost invitatul lui Denise Rifai în ediţia de luni a emisiunii „Legile puterii”, difuzată pe Realitatea Plus.

Chiar la finalul emisiunii, Denise Rifai a făcut o gafă ce nu a trecut neobservată. Jurnalista a vrut să-i adreseze ultima întrebare ministrului Virgil Popescu, sub pretextul că acesta ar fi şi ministrul Comunicaţiilor. „Sunteţi şi ministrul Comunicaţiilor”, i-a spus Denise Rifai acestuia.

Virgil Popescu a corectat-o imediat pe jurnalistă, atrăgându-i atenţia că ministrul Comunicaţiilor este, de fapt, Lucian Bode. Într-adevăr, în urma comasării mai multor ministere atunci când PNL a venit la putere, Lucian Bode conduce acum Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în Cabinetul Orban.

A fost o ediţie cu mai multe astfel de mici „incidente”. În timpul emisiunii, Denise Rifai s-a contrazis cu ministrul Virgil Popescu, pe o problemă legată de gazele naturale. Prezentatoarea Realitatea Plus a mai făcut şi altă gafă luni seară, declarând că și ea a fost „la Bruxelles, dincolo, la Strasbourg”, scrie voxbiz.ro.

„Îi vom întreba pe politicieni care sunt pentru ei adevăratele Legi ale Puterii”

Într-un interviu acordat okmagazine.ro, Denise Rifai a explicat ce-şi doreşte să realizeze prin emisiunea pe care o realizează pe Realitatea Plus.

„Cred că, dincolo de Constituţie, de legile organice, sunt şi altfel de legi pe care cei care ajung să ne conducă trebuie să le respecte. Sunt Legi ale PUTERII adică sunt reguli pe care aceşti oameni, plătiți de noi să ne reprezinte, sunt obligaţi să le respecte. Sunt legi ale moralei, sunt legi ale bunului simţ şi sunt sunt legi ale responsabilităţii celor care sunt aleşi să ne conducă.

Dar eu nu vreau să vorbesc doar despre politică şi de calculele pe care ei şi le fac ca să rămână veşnic la putere, ci despre întregul pachet de norme pe care ei trebuie să le respecte în statul român pentru ca acestă ţară să devină ceea ce merită. Aşa că, aici, cu mine la Legile Puterii, vom dezbate seară de seară problemele reale ale României şi îi vom întreba pe politicienii din platoul meu care sunt pentru ei adevăratele Legi ale Puterii”, a declarat jurnalista.