Alexandru Tănase, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale consideră că Republica Moldova nu are nicio şansă de dezvoltare fără unirea cu România. Avocatul consideră că toţi politicienii moldoveni ar trebui să aibă pe agenda lor subiectul unirii cu România, deoarece este singura soluţie pentru depăşirea mai multor probleme sociale şi economice

„Un politician responsabil, care realmente este preocupat de viitorul acestei ţări şi care nu ia în consideraţie posibilitatea unirii cu România ca o soluţie pentru criza umanitară şi dezastrul care este la orizont, este un politician miop.

Unionismul şi apropierea de România este un subiect care trebuie să fie pe agenda oricărui politician, din cauză că aici obiectiv nu există premize de creştere, obiectiv aici nu există premize de dezvoltare”, a declarat Alexandru Tănase la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Alexandru Tănase a menţionat că „este foarte complicat să faci un stat pe o schijă de teritoriu, unde ai oameni cu antagonisme identitare profunde, unde nu ai premize economice, unde nu ai resurse naturale, unde nu ai o poziţie geografică elementar care să-ţi permită să parazitezi pe un segment pe care să poţi face bani, precum statele baltice – ai trei porturi şi într-un fel îţi alimentează economia”.

„Nu avem nici forţa de muncă capabilă să atragă nişte investiţii”, a mai spus Tănase.

România ajută Republica Moldova în lupta cu pandemia

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, vineri, 100.800 doze de vaccin au plecat spre Republica Moldova, făcând parte din ajutorul pe care România l-a promis pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

„În sprijinul autorităţilor din Republica Moldova implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19, Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, fiind trimisă o nouă tranşă de vaccinuri împotriva COVID19. În această dimineaţă, 100.800 doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” cu destinaţia Republica Moldova”, a transmis, vineri, CNCAV.

Sursa citată a precizat că misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur.

„Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău”, a mai precizat CNCAV.

Sursă foto: Dreamstime