Un gard de peste 2 metri era ridicat, astăzi, de lucrători în jurul Congresului, ceva ce membrii Congresului american nu doreau să facă.

Însă gardul a fost considerat necesar, după ce Poliția Capitoliului a eșuat în a preveni o gloată de la a lua cu asalt clădirea.

”Gardul nu poate fi escaladat”

Gardul negru pare similar structurii care a fost temporar ridicată în jurul Casei Albe în timpul protestelor Black Lives Matter din timpul verii.

Secretarul Armatei americane, Ryan McCarthy, a spus că gardul “care nu poate fi escaladat” era ridicat de către armată și va rămâne pentru cel puțin 30 de zile.

Reporterii BBC de la fața locului spun că cu puțin timp înainte de prânz, ora locală, ofițerii de poliție începuseră să alunge lumea prezentă în zonă.

Doar jurnaliștii, echipele de salubrizare și oficialii de securitate au rămas înăuntrul perimetrului, potrivit digi24.ro, care citează presa internațională.

FBI a început identificarea turbulenților

Trebuie precizat că, în urma violențelor de la Capitoliu, Biroul Federal de Investigaţii – FBI a cerut populației americane imagini cu cei implicați în asalt și informații despre aceștia.

Astfel, FBI a înfiinţat un site pentru a aduna informaţii, fotografii sau înregistrări video cu susţinătorii preşedintelui american Donald Trump care au luat cu asalt Capitoliul la Washington.

”FBI acceptă ponturi şi imagini din media digitale care prezintă acte de revoltă şi de violenţă în clădirea Capitoliului şi în zona din împrejurimi”, a anunţat instituţia pe site-ul său.

Anchetatorii pot de asemenea profita de dovezile de primă mână constând în fotografii şi filmări postate chiar de autorii asaltului pe social media.

Multe dintre feţele lor sunt lesne de recunoscut, întrucât cei mai mulţi au ignorat obligativitatea purtării măştii în contextul pandemiei de coronavirus.

În filmările postate de reţelele de socializare se poate vedea cum mulţimea merge pe holurile instituţiei şi pătrunde în cel puţin două săli şi în birouri ale congresmenilor.