Acești oameni nu-și vor mai primi salariul! Se întâmplă de la 1 noiembrie. Cine va fi afectat?

Decizia respectivă a fost negociată împreună cu landurile din Germania, potrivit informațiilor transmise de afp.com

„Se spune uneori că ar fi vorba despre o presiune asupra persoanelor nevaccinate, însă eu cred că trebuie să vedem lucrurile altfel. Aceasta este o problemă de echitate”, a declarat Jens Spahn într-o confernţă de presă.

Până în momentul de față, persoanele plasate în carantină erau indemnizate în vederea unei compensări a pierderii veniturilor. Totuși, mai multe landuri au pus deja capăt acestei practici.

Explicația oferită de ministrul german al Sănătăţii

„Cei care se protejează pe ei şi îi protejează pe alţii prin vaccinare se întreabă, în mod justificat, de ce să plătească pentru cineva care se afla în vacanţă într-o zonă cu risc şi care, pentru că nu s-a vaccinat, trebuie plasat în carantină. De ce să plătească pentru o asemenea persoană?”, a susținut Spahn.

„Atunci când oamenii spun că este decizia lor liberă şi personală – iar aceasta rămâne decizia lor liberă şi personală – de a se vaccina sau nu, această decizie trebuie, de asemenea, să fie însoţită de responsabilitatea de a-şi asuma consecinţele financiare”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Trebuie menționat că aproape jumătate dintre persoane chestionate în acest sens (48%) sunt împotriva suportării de către Guvern a acestei compensări a veniturilor, iar alţi 43% dintre respondenţi sunt în favoarea acesteia, arată un sondaj Yougov publicat luni.

Peste 52 de milioane de persoane, reprezentând 63,4% din populaţia Germaniei, au fost vaccinate, până miercuri, cu două doze de vaccin împotriva covid-19. Guvernul Angelei Merkel întâmpină însă dificultăţi în accelerarea ritmului vaccinării anti-COVID.

Care sunt persoanele cele mai expuse riscului de reinfectare COVID-19 după vaccinare?

Universitatea Yale a publicat un nou studiu care evaluează care sunt persoanele cele mai expuse riscului de reinfectare COVID-19 după vaccinare. Infecțiile, denumite în limbaj științific „infecții descoperite” cu Covid-19 sau „infecții revoluționare” sunt foarte rar simptomatice.

Deși infecțiile rămân foarte rare, numărul cazurilor a crescut odată cu răspândirea variantelor, în special cu varianta Delta, extrem de infecțioasă.

În majoritatea cazurilor, persoanele complet vaccinate care se infectează cu COVID-19 nu prezintă simptome sau au simptome foarte ușoare. Cu toate acestea, un procent mic dintre aceștia poate dezvolta o formă severă, în ciuda vaccinului. Aceste cazuri au fost analizate in noul studiu. Constatările se bazează pe 969 de cazuri de COVID-19 în rândul pacienților internați la Yale New Haven Health System. Dintre ele, 54 dintre pacienți erau vaccinați complet înainte de infecție. Pacienții au prezentat diverse stadii de severitate în timpul infecțiilor.

Un total de 14 cazuri descoperite au atins un stadiu „sever” sau „critic”, ceea ce înseamnă că au necesitat oxigen suplimentar în timpul spitalizării. Patru dintre acești pacienți au ajuns la ATI și trei dintre ei au murit. Dintre pacienții vaccinați care au dezvoltat COVID-19 sever, majoritatea se aflau la vârsta cuprinsă între 65 și 95 de ani.

Comorbidități preexistente au fost, de asemenea, prezente, inclusiv diabet de tip 2 și boli de inimă. Unii dintre pacienții afectați luau medicamente imunosupresoare.

Sursă foto: Dreamstime