Decizia radicală luată de Germania! Se aplică din acest weekend. Ce trebuie să prezinți la intrarea în țară

Așadar, autoritățile de la Berlin au decis ca persoanele care vor să intre în Germania să prezinte, în mod obligatoriu, pașaportul COVID. Măsura, care urmează să fie pusă în aplicare din acest weekend, are ca scop limitarea răspândirii pandemiei.

Măsura se aplică tuturor oamenilor, indiferent dacă fac parte din blocul comunitar sau dacă provin din țări aflate pe lista verde. Așadar, românii care doresc să plece în Germania trebuie să aibă la ei certificatul verde digital COVID.

Până acum doar persoanele care veneau din zone de risc erau obligate să prezinte aceste documente. În ceea ce privește țările europene, cei care veneau din Marea Britanie, Spania și Olanda erau obligați să prezinte certificatul COVID.

Se vor face eforturi pentru uniformizarea măsurilor

Liderii regionali au precizat că vor face eforturi pentru ca regulile de intrare în țară să fie aceleași indiferent de land, subliniind că acum diferă de la unul la altul.

Decizia luată de Germania, de a permite intrarea pe teritoriu doar persoanelor vaccinate, testate sau trecute prin boală, vine în contextul în care există din ce în ce mai multe îngrijorări cu privire la faptul că plecarea oamenilor în vacanță poate contribui la alimentarea celui de-al patrulea val al pandemiei.

Amintim că Germania a înregistrat joi 3.142 de noi cazuri, în timp ce media zilnică a cazurilor noi în Marea Britanie este de aproape 30 de mii. Până acum peste 61% din populația Germaniei (sau 73% din cea adultă) a primit cel puțin o doză de vaccin, notează Reuters.

Sursă foto: Dreamstime