Bitcoin, la răscruce! Ar putea deveni monedă pentru comerțul internațional

Citigroup a lansat la începutul acestei săptămâni un raport de 108 pagini, numit „Bitcoin la răscruce”. Conform raportului, „cea mai mare schimbare a Bitcoin este trecerea de la un efort concentrat pe retail, la ceva atractiv pentru investitorii instituționali”, transmite news.bitcoin.com

Compania susține că schimbarea este atribuită „îmbunătățirilor specifice pentru schimburi, comerț, data și servicii de custodie” care „sunt în creștere și devin schimbate pentru a acomoda cererile investitorilor instituționali.”

„Aceste atribute, împreună cu influența globală a Bitcoin și neutralitatea sa l-ar putea face să devină valuta preferată pentru comerț internațional”, este menționat în raport.

Bitcoin a trecut prin trei etape până acum

Raportul explică și faptul că Bitcoin a trecut prin trei etape până acum: ciudățenie tehnologică, bani imuni la cenzură și aur digital. Cel mai probabil, curând vom vedea o a treia etapă în timp ce criptomoneda trece printr-o tranziție către comerțul internațional.

„Acest lucru s-ar folosi de designul decentralizat și fără margini al Bitcoin, de viteza sa și avantajul costului în transferul de bani”, transmite Citigroup în raport.

Chiar dacă scoate în evidență dezvoltări remarcabile de-a lungul ultimilor șapte ani, raportul subliniază și câteva obstacole ale criptomonedei pe drumul către a deveni o monedă comercială utilizată la nivel global. Printre acestea și află și siguranța pieței, efectul minatului asupra mediului, îngrijorările instituționale.

„Există multe riscuri și obstacole în drumul Bitcoin-ului către progres. Totuși, comparând aceste potențiale obstacole cu oportunitățile, ajungem la concluzia că Bitcoin se află la o răscruce și am putea fi la începutul unei transformări masive a criptomonedei către curentul mainstream”, este scris în raport.

Sursă foto: Dreamstime