”Începând cu luna aprilie, ofertele speciale pentru destinațiile verii continuă, dar se aplică unui număr redus de hoteluri și au o valoare a reducerilor mult mai mică. Ca și comportament al turiștilor (cumpărare), din 1 aprilie cererile de vacanță se concentrează mai mult pe ofertele care mai sunt disponibile pentru sărbători (Florii, Sărbătoarea Paștelui, 1 Mai) și, bineînțeles, pe excursii și circuitele Paralela 45 (în peste 120 de destinații de pe toate continentele)”, spune Dan Dumitru, director de marketing Paralela 45. Potrivit acestuia, în campania Early Booking pentru sezonul estival 2018, agenția a înregistrat creșteri de până la 50% pe majoritatea destinațiilor estivale aflate în portofoliu, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. ”Apetitul în creștere al românilor pentru rezervările în perioada de Early Booking, când se practică reduceri importante primite de la partenerii noștri hotelieri, va genera în sezon (iunie – august) o presiune foarte mare pe locurile care vor fi disponibile în acel moment, în special pentru cursele charter către destinații ca Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, Croația și Cipru”, adaugă Dan Dumitru. 

În acest context, deoarece vânzările se concentrează masiv în perioada de Early Booking, opțiunile pentru turiștii care așteaptă oferte de tip last minute vor fi mult mai reduse. Așadar, este foarte posibil să fie un număr mai mic de camere și cu mai puține opțiuni de genul “vedere la mare”, mai puține locuri disponibile pe cursele charter. Cu alte cuvinte, în mod tradițional, ultimele două săptămâni ale lunii martie înregistrează recorduri de vânzare pe toate destinațiile, atât din România cât și din străinătate, clienții  dorind să beneficieze de discounturile practicate. ”Recomandăm turiștilor să achiziționeze din timp vacanțele pe care și le doresc pentru a putea beneficia de reduceri”, mai spune Dumitru.

Destinatiile vedetă ale verii 2018

Turcia, cu creștere de 60% a vânzărilor față de Early Booking-ul de anul trecut. Potrivit lui Dumitru, a fost lansat și un charter nou, spre Alanya, pentru cei care aleg această parte a rivierei turcești, fiind inclus și Târgu Mureș între orașele de unde se organizează curse charter spre Turcia: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași.  

 

Grecia, unde agenția operează curse charter către opt insule și oferă zeci de destinații și opțiuni de vacanță pentru turismul individual cu transport propriu,  la vacantele de tip sailing, care înseamnă cazarea pe yachturi care navighează printre insulele Eladei. Prețul unui astfel de pachet pornește de la 860 euro/persoană și include transport avion și toate taxele incluse, către punctele de îmbarcare. În premieră anul acesta sunt disponibile pachete pe curse charter spre Lesbos și Samos, la tarife care pornesc de la 340 de euro/persoană, cazare și transport avion, 7 nopți. 

Alte destinații preferate pentru vara 2018 sunt (în ordinea vânzărilor în perioada de Early Booking) Spania, Portugalia, Croația și Cipru. O creștere importantă a vânzărilor se manifestă și pentru Bulgaria, în special pentru stațiunile Sunny Beach, Nessebar și Nispurile de Aur.

”Intern, pentru litoralul românesc vânzările sunt mai mare cu 15% față de anul trecut, stațiunile cele mai căutate fiind Mamaia (hotelurile de 4 și 5 stele), Eforie Nord, Neptun, Jupiter și Venus”, adaugă Dumitru. 

Acesta a dat și câteva exemple pentru vacanțele de 1 Mai:

City Break Istanbul, transport autocar din București și Cluj, de la 154 euro/persoană, 5 zile;
Circuit Israel, transport avion, cu plecări din București și Iași, de la 644 euro/persoană, 6 nopți cu toate taxele incluse;
Circuit Roma, transport avion cu plecare din București, de la 587 euro/persoană, 6 zile, cu toate taxele incluse;
Circuit Insulele Azore și Madeira, transport avion, din București, de la 1025 euro/persoana, 8 zile, cu toate taxele incluse;
Minivacanțe în Bulgaria, la hoteluri de 4 si 5* de la 28 euro/persoană pe noapte, all inclusive.