UPDATE: Compania petrolieră a anunţat, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, că "OMV Petrom SA (Petrom) şi OMV Petrom Marketing SRL (deţinută 100% de Petrom) au fost informate de către Consiliul Concurenţei cu privire la rezultatul investigaţiei în materie de concurenţă referitoare la retragerea de pe piaţă a sortimentului Eco Premium. Amenzile stabilite de Consiliul Concurenţei sunt: 366,53 milioane de lei – pentru Petrom şi 137,28 milioane de lei pentru OMV Petrom Marketing SRL".
Astfel, suma totală a amenzii aplicate grupului OMV Petrom este de 503,8 milioane de lei.

Şi în comunicatul remis BVB, OMV Petrom menţionează că "Petrom şi OMV Petrom Marketing SRL consideră sancţiunile aplicate ca fiind nejustificate şi vor ataca în instanţă decizia Consiliului Concurenţei".

Directorul de comunicare al OMV Petrom, Dan Pazara, a anunţat la postul de televiziune The Money Channel, că Petrom consideră sancţiunea Consiliului ca fiind nejustificată şi o va ataca în instanţă.

“Petrom consideră că sancţiunea nu este jutificată şi vom o contesta în instanţă. În al doilea rând, atunci când am retras de pe piaţă sortimentul Eco Premium, decizia noastră a fost bazată pe legea din România şi a normelor europene, care nu mai permitea comercializarea acestui sortiment începând cu data de 1 ianuarie 2009”, a spus reprezentantul OMV Petrom.

Mai mult, el a precizat că pentru consumatori, retragerea acestui sortiment, nu a avut decât beneficii: “am introdus un produs la un preţ mai mic şi mai puţin poluant”.

OMV Petrom este compania care a primit cea mai mare amendă aplicată de Consiliul Concurenţei, a anunţat astăzi Bogdan Chiriţoiu, şeful instituţiei.
Conform calculelor Capital, amenda în cazul Petrom ar putea depăşi 100 de milioane de euro.

Citiţi şi: Tampiza, Lukoil: Decizia nu are argumente. Vom ataca în instanţa amenda de 134 mil. lei aplicată de Consiliul Concurenţei