Mai exact, vicepremierul Dan Barna a declarat, marţi, că România are nevoie de investiţii, iar propunerea de buget pentru anul 2021 este ”una închegată”. Totodată, el a mai subliniat faptul că este încrezător în faptul că ”cetăţenii înţeleg” că nu pot fi cheltuiţi bani care nu există.

„Propunerea de buget este una închegată, este una care respectă aceste obiective pe care România şi le-a propus, un deficit de 7,16%. Nu vom depune, evident, nici noi amendamente, tocmai pentru că acest buget este un buget necesar pentru ca România să poată să intre într-o logică de stabilizare şi apoi de creştere economică începând cu a doua parte a anului, în momentul în care şi campania de vaccinare va progresa semnificativ şi vom putea vorbi uşor-uşor la România de dinainte de pandemie”, a declarat Dan Barna, la B1 Tv.

Vicepremierul a mai adăugat că este nevoie de investiţii şi de asemenea, speră că oamenii „înţeleg” că în lipsa acestora, nu sunt suficienţi bani la buget pentru mărirea pensiilor, alocaţiilor şi salariilor.

Dan Barna are încredere în români

„Toţi cetăţenii acestei ţări înţeleg că nu mai putem să cheltuim bani pe care nu-i avem. (…) Marea majoritate a oamenilor înţeleg că dacă România nu face investiţii, dacă România nu construieşte autostrăzi, dacă România cu construieşte acele spitale regionale, dacă România nu-şi susţine mediul economic, n-au de unde să existe bani pentru creşterea legitimă a pensiilor, a salariilor, a alocaţiilor pentru copii. (…) Investiţiile sunt necesare tocmai pentru a putea apoi să creştem pensiile şi salariile şi alocaţiile în general”, a spus Dan Barna.

În ceea ce privește domeniul transportului, acesta a mai adăugat că acest domeniu reprezintă o prioritate şi că sănătăţii îi sunt alocate fonduri mai mari decât în anii precedenţi.

Totodată, vicepremierul susține că există bani pentru continuarea tuturor proiectelor de autostradă care au fost deja începute și sunt executate în momentul de față.

„Pentru sănătate sunt prevăzute 58,4 miliarde de lei, practic, cu 1,4 miliarde mai mult decât în 2020, chiar cu 6,1 miliarde mai mult decât în 2019. (…) Transporturile – unul dintre domeniile în care se vede prioritatea guvernului pentru investiţii. Sunt, după mulţi ani, bani pentru reabilitarea şi repararea infrastructurii feroviare.

Sunt alocate resurse tocmai pentru a repara vagoane insalubre, pentru a repara şina de cale ferată, pentru a avea viteze mai bune, vagoane de calitate. Avem bani pentru a continua toate proiectele de autostradă care sunt în faza de execuţie în momentul de faţă”, a menţionat vicepremierul Dan Barna.