Mercedes-Benz demarează un plan de reducere a costurilor pentru a face rost de sumele necesare producerii vehiculelor electrice şi autonome, un pas care ar putea duce la eliminarea unor platforme întregi şi familii de motoare, a avertizat Markus Schaefer, membru al Board-ului firmei mamă Daimler, transmite Reuters, conform Agerpres.

“Vom revizui actualele linii de producţie şi analizăm ideea restructurării portofoliului”. Potenţialele măsuri de reducere a costurilor de la Daimler nu vizează doar diferitele tipuri de maşini ci şi sistemele de propulsie şi platforme întregi, a declarat Schaefer.

“Da, vom avea mai puţine platforme în viitor. Pot să vă confirm o nouă platformă pentru Mercedes-Benz SL”, a răspuns Schaefer când a fost întrebat dacă Mercedes va produce maşini pe platforme mai flexibile.

Unele produse ar putea fi eliminate din cauza înăspririi standardelor privind emisiile, a adăugat oficialul Daimler.

Daimler are două unități de producție în România

Daimler a informat recent că în 2019 profitul său net s-a redus la 2,7 miliarde euro, de la 7,6 miliarde euro în 2018, în timp ce profitul operaţional a scăzut până la 4,3 miliarde euro, de la 11,1 miliarde euro în 2018. Această scădere a avut loc în pofida faptului că vânzările de autoturisme marca Mercedes au atins un nivel record în 2019, ceea ce i-a permit grupului german să îşi păstreze titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium.

În consecinţă, grupul german a decis să reducă dividendele până la 0,90 euro pe acţiune pentru anul 2019 de la 3,25 euro pe acţiune în exerciţiul precedent.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.