Conform datelor furnizate de EuroNCAP, Dacia Sandero a obținut un procentaj de 80% pentru rotecția ocupanților adulți, 79% pentru cea a copiilor din habitaclu, 57% pentru protecția pietonilor și 55% pentru sistemele de siguranță. Rezultatul obținut în 2013 de Sandero este cel mai bun al Dacia de până acum. În 2005, modelul Logan obținuse doar trei stele, iar varianta anterioară a lui Sandero, tot trei stele. Alte modele Dacia testate de EuroNCAP au fost Lodgy (2012), care a obținut trei stele, Duster (2011), tot trei stele.
Specialiștii EuroNCAP menționează că habitaclul a rămas stabil în momentul impactului frontal, manechinele folosite indicând o bună protecție pentru zona femurului și a genunchilor.
De asemenea, Dacia a arătat că poate oferi o protecție bună pentru pasageri de înălțimi diferite. În cazul impactului lateral, pieptul a fost protejat adecvat, iar alte zone ale corpului au parte de o ocrotire bună. Cu toate acestea, în cazul uinui impact mai puternic, pieptul ar fi avut nevoie de o protecție mai bună.
Alături de Dacia Sandero, EuroNCAP a testat și Renault Captur, miniSUV-ul Renault lansat cu doar câteva zile în urmă în România. Acesata a obținut cinci stele. Și Chevrolet Trax, concurent direct al lui Captur a obținut același număr de stele, în timp ce monovolumul Nissan Evalia a primit doar trei stele.
 
(…)