Inspecția Judiciară solicită Secției pentru judecători a CSM suspendarea din funcție a judecătorului Dragoș Călin de la Curtea de Apel București. Liderului magistraților activiști, și-ar putea pierde funcția  din cauza discuțiilor de pe Facebook în care erau defăimați magistrați, politicieni și ziariști.

Unul dintre liderii magistraților activiști este pe cale să fie suspendat din funcție. Este vorba despre președintele Asociației Forumul Judecătorilor din România, judecatorul Dragoș Călin de la Curtea de Apel București.

Dragoș Călin riscă să fie suspendat din funcție

Se pare că Inspecția Judiciară solicită Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătorului Dragoș Călin, până la finalizarea procedurii disciplinare din dosarul în care acesta este anchetat. Un dosar care privește, conform informațiilor noastre, discuțiile purtate de Dragoș Călin pe un forum al magistraților de pe Facebook cu mai multi colegi de-ai săi, discuții în care erau atacați politicieni, magistrați și ziariști, relatează Lumea Justiției.

De asemenea,  pe langa Dragoș Călin, Inspecția Judiciară solicită suspendarea din funcție până la finalizarea procedurii disciplinare din dosarul disciplinar deschis ca urmare a discuțiilor de pe Facebook și a altor doi judecători #rezist: Laurentiu Grecu de la Tribunalul Mehedinti și Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt.

Masura suspedarii din funcție pana la finalizarea procedurii disciplinare este cerută în baza art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii care are următorul conținut: „(1) Pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”.

Sursa foto: Dreamstime