Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile o iau razna complet. Prognoza meteo ANM

În ultimele zile, vremea a suferit niște schimbări radicale. De la temperaturi de până la 20 de grade, România a ajuns la maxime de 15 grade în mai multe zone ale țării, iar frigul continuă și în următoarele zile.

Astfel, potrivit datelor publicate de ANM, în următoarele trei săptămâni, temperaturile medii vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă de primăvară. Vremea își va reveni de abia după data de 3 mai.

Mai exact, potrivit meteorologilor, în perioada 12 – 19 aprilie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a țării.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale și de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Aceași prognoza meteo este valabilă și în perioada 19 – 26 aprilie, când temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Totodată, cantitățile de precipitații se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a țării.

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile o iau razna complet. Prognoza meteo ANM

De 1 mai, vremea va continua să fie mai rece. Potrivit datelor publicate de ANM, în perioada 26 aprilie – 3 mai, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Începutul lunii mai vine cu temperaturi mai ridicate. Potrivit ANM, în perioada 3 – 10 mai, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Totuși, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.