Liderul Pro România este de părere că alegerile locale trebuie organizate în condiţii de maximă siguranţă, pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Poziţia noastră comună – ne-am pregătit pentru alegeri, ne ducem la această bătălie, pentru că este o bătălie importantă pentru Bucureşti, pentru sectoare, pentru toată ţara -, dar noi considerăm că trebuie organizate alegerile în condiţii de maximă siguranţă pentru candidaţi, pentru cei care fac campanie, pentru tinerii care strâng semnături, pentru cei care vor fi în secţiile de vot şi evident pentru toţi cei care participă la vot”, a declarat Ponta.

Există riscuri

Totodată, acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la riscul de noi infectări cu SARS-CoV-2, în condiţiile în care se insistă să se organizeze alegeri în această perioadă de pandemie.

„Să ştiţi că vor fi vieţi, sănătate pierdută pentru interesele politice meschine ale celor care insistă să facem alegeri fără a ne spune că suntem pregătiţi din punct de vedere medical, din punct de vedere al economiei, din punct de vedere al priorităţilor”, a adăugat liderul Pro România, care a menţionat că alianţa din care face parte „nu fuge de pe câmpul de bătălie”.