Compania Canon a fost fondată în 1937 şi avea ca principală ţintă crearea celei mai bune camere foto pentru consumatori. În prezent pasiunea Canon pentru fotografie acoperă acum mai multe segmente de piaţă, la ora actuală Canon fiind liderul mondial în soluţii de imagine pentru business şi larg consum.

Tehnologia EOS – Electro Optical System – presupune acţionarea electrică a lentilelor de focus ale unei camere foto cu ajutorul unor "motoraşe", care le permit să focalizeze exact şi să se oprească exact acolo unde imaginea este mai clară.

EOS a fost introdusă de Canon în 1987 pe camera Canon EOS 650, iar prima cameră complet digitală produsă de Canon cu tehnologie EOS SLR a fost D 30 în anul 2000. Practic EOS înseamnă posibilitatea de a face poza clară şi corectă dintr-o simplă apăsare de buton.

<object width="640" height="360"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/Lkv0Sc2MxP8?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/Lkv0Sc2MxP8?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>