Eseul cinematografic „Muzica Uzinelor Dacia”, regizat de Paul Mărăcine, dezvăluie întregul proces tehnologic prin care ia naștere un vehicul purtând marca Dacia. Interesant atât pentru cei care nu au văzut niciodată cum se produce un autoturism cât și pentru cei care vor să observe prin ce transformări au trecut uzinele de motoare și asamblare a vehiculelor de la Mioveni, filmul nu reflectă strict cronologic întregul proces tehnologic dintr-un motiv cît se poate de logic, armonizarea imaginilor cu coloana sonoră compusă de Andrei Tatu.

<iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/__vKJfc5jBM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

„Peste tot, în fiecare colţ de fabricaţie sau logistică există sunete: sunete ale instalaţiilor industriale, sunete ale oamenilor în mișcare, sunete ale roboţilor, sunete ale motoarelor, sunete ale maşinilor care ies de pe bandă. Într-o zi, ne-am dat seama că e o muzică ce ne însoţeşte permanent. De ce n-am transpune-o într-o compoziţie?  Este în egală măsură şi un omagiu adus celor aproximativ 15.000 de angajaţi care contribuie la succesul modelelor Dacia”, a declarat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Dacia.
Filmul produs de Tino Furtună a avut premiera la Festivalul George Enescu.

Detalii despre cel mai nou produs al uzinelor Automobile Dacia, SUV-ul Duster, dar și despre toate modelele importante prezentate la Frankfurt Motor Show 2013 puteți citi în Suplimentul Auto care va apărea împreună cu revista Capital luni, 30 septembrie.