Multimea de stiri aparute despre eBay care prezinta procesele pe care site-ul le are cu diferite companii de lux si care vizeaza comercializarea de produse contrafacute, i-a determinat pe cei de la revista Forbes sa intocmeasca o lista de sfaturi pentru cei care intentioneaza sa-si cumpere de pe eBay produse de lux, care apartin unei anumite marci celebre.

In cazul in care doriti sa va cumparati un obiect de imbracaminte produs de Prada de exemplu, sau de Louis Vuitton, cititi inainte ghidurile online, scrise de vanzatori autorizati si care includ fotografii la mare rezolutie ale fiecarui produs in parte.

Aceste ghiduri contin diferite sfaturi si va ofera diferite trucuri care va ajuta sa faceti distinctia intre un obiect contrafacut si un produs original.

Un alt lucru foarte important este sa adunati informatii cu privire la persoana care a postat produsul pe eBay. In cazul in care acesta a mai vandut, de exemplu, inca 7 perechi de pantofi de la Marc Jacobs, ar putea fi un semn ca ceva nu e tocmai curat. Majoritatea celor care vand produse originale pe eBay nu poseda decat un singur exemplar din acel produs.

Un ultim sfat, insa la fel de important, este sa luati legatura cu cel vinde produsul respectiv si sa-i cereti cat mai multe detalii cu privire la produsul pe care-l vinde. De obicei, oamenii de incredere sunt dispusi sa dea detalii privind produsul pe care l-au postat pe eBay. Cei care vand produse contrafacute, in general refuza sa vorbeasca despre acestea.

Procesele cu firma de bijuterii Tiffany si cu cei de la LVMH nu sunt singurele la care site-ul eBay a trebuit sa faca fata. In trecut, eBay a pierdut procese in fata unor mari companii precum Hermès sau Rolex.

Sursa: Forbes