McDonald’s angajează câte un milion de oameni pe an, numai în Statele Unite ale Americii.

Conform estimărilor companiei, unul din 8 americani a fost măcar o singură dată angajat la McDonald’s.

Deși McDonald’s are o politică foarte flexibilă în relația cu angajații, au existat o serie de incidente care au dus la concedierea angajaților.

Presa americană a pus cap la cap un set de cazuri speciale în care McDonald’s a fost nevoit să dea afară.

Astfel, o fetiță de 8 ani a găsit într-un meniu Happy Meal o lumânare, o pipă și un baton de marijuana. Responsabilul acestei "livrări", nu numai că a fost dat afară, dar a si fost arestat pentru posesie de droguri.

În urma unei reclamații comune pe Facebook a unui grup de studenți de la University of Pennsylvania, mai mulți angajați ai unui restaurant au fost concediați pentru că au interzis acestor studenți să folosească toaleta fără să comande mâncare.

În trecut, și restaurantele McDonald’s din România aveau această politică față de folosirea toaletelor, care erau deseori frecventate de oameni care nu comandau nimic, ci le utilizau pe post de toalete publice. Astfel, pe bonul pe care îl primeai în urma unei comenzi, era trecut un cod de 4 cifre pe care il tastai ulterior la intrarea în toaletă.

Un caz mai puțin obișnuit în care un angajat a fost dat afară este cel al unui olandez care a pus într-un hamburger o felie de cașcaval pentru un prieten. Compania a spus că sandvișul creat nu mai era hamburger ci cheesburger, motiv pentru care prețul trebuia să fie altul.

Angajatul concediat a dat compania în judecată pentru abuz și, în urma unei decizii în instanță, a primit 4.500 de euro compensații.

Un alt caz interesant este al unui angajat american dintr-un restaurant din Michigan care a raportat autorităților sanitare sub anonimat că produsele din care se prepară sanvișurile sunt ținute în condiții improprii, al temperaturi înalte. Șeful de magazin a aflat cine a dat semnalul și l-a concediat pe angajat. Oficialii de la Autoritatea Sanitară au constatat în urma unei anchete că, într-adevăr, temperatura de depozitare era mai mare decât condițiile optime.

Discriminare. Un manager al unui restaurant din Florida a fost acuzat că a refuzat să angajeze un transexual, pe motiv că bărbatul l-a mințit în CV spunând că e femeie. Managerul a fost concediat.

Un angajat arab al unui restaurant din Israel a fost dat afară în 2004 pentru că a vorbit limba arabă, deși obligația era să vorbească limba ebraică în timpul serviciului.  
Citește și Ce nu ştiai despre McDonald’s