Cum l-a umilit Klaus Iohannis pe Vlad Voiculescu! Fostul ministru al Sănătății a recunoscut că a încercat să vorbească cu Președintele, dar s-a lovit de tăcere din partea acestuia.

Mai exact, Voiculescu spune că Iohannis nu i-a răspuns la telefon, în ziua demiterii.

Cum l-a umilit Klaus Iohannis pe Vlad Voiculescu! ”Nu mi-a răspuns!”

Ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut vineri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că Premierul Florin Cîțu nu i-a răspuns la telefon în noaptea de dinainte demiterii.

Voiculescu a afirmat că nici președintele Klaus Iohannis nu a dorit să comunice cu el în acea zi: ”Am încercat să vorbesc cu domnul Iohannis și nu mi-a răspuns în acea zi.”, a spus fostul ministru, în direct la Digi 24 TV.

În urma acestor afirmații, Voiculescu a fost întrebat de realizatorul  emisiunii de ce nu îi răspund ”oamenii aceștia” la telefon.

”Bună întrebare. Nu știu de ce a semnat decretul de revocare, nu știu ce a ajuns la dumnealui, mi-ar fi plăcut să avem o discuție în acest sens.”, a răspuns protejatul lui Dacian Cioloș.

Trebuie precizat faptul că Vlad Voiculescu a spus același lucru și despre Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, care nu i-ar fi răspuns la telefon în seara tragediei de la Spitalul Victor Babeș.

Vlad Voiculescu susține că nici secretarul de stat Raed Arafat nu i-a răspuns, în seara tragediei.

Mandat înțesat de controverse

Trebuie precizat faptul că mandatul de ministru al lui Vlad Voiculescu a fost acoperit practic de un val de controverse, totul culminând cu mutarea pacienților de la Spitalul de ortopedie Foișor în miez de noapte, scandal urmat practic imediat de tragedia din TIR-ul parcat în curtea Spitalului Victor Babeș, pentru a servi ca unitate de terapie intensivă mobilă, care s-a soldat cu trei victime.

Voiculescu nu și-a asumat, din poziția de ministru al Sănătății, responsabilitatea pentru niciunul din aceste evenimente, încercând de fiecare dată să arunce vina în spatele altora.

Premierul Florin Cîțu a fost supus unei adevărate presiuni publice pentru a-l demite pe Voiculescu, dar și din interiorul PNL, el cerând în cele din urmă Președintelui Klaus Iohannis să revoce mandatul de ministru al lui Vlad Voiculescu.

Demiterea ministrului a declanșat o adevărată furtună în coaliția de guvernare, USR PLUS cerând și în acest moment retragerea lui Cîțu din poziția de șef al Guvernului.

Sursa foto: INQUAM Photos.