Panasonic şi oraşul Fujisawa din Prefectura Kanagawa, situat la aproximativ 50 km vest de Tokyo, au ajuns la o înţelegere anul trecut în vederea construirii unui oraş inteligent în locul fostei fabrici pe care Panasonic a avut-o în zonă.

Parteneriatul celor nouă companii împreună cu administraţia oraşului vizează dezvoltarea de servicii şi sisteme de furnizare a energiei bazate pe ideile eco promovate de Panasonic. Obiectivul parteneriatului este de a inaugura noul oraş la sfârşitul anului fiscal 2014.  

Dezvoltatorii, producătorii şi furnizorii de servicii vor colabora îndeaproape la fiecare fază a proiectului, de la planurile iniţiale şi până la punerea în funcţiune a oraşului care va avea aproximativ 1.000 de gospodării.

Oraşul Fujisawa, în cooperare cu regiunile înconjurătoare, va participa de asemenea la eforturile de a promova la nivel mondial proiectul Fujisawa SST ca şi model pentru alte orase preocupate de o dezvoltare sustenabilă.

Panasonic va pune în aplicare “soluţiile sale complete pentru case, clădiri şi oraşe“ în cadrul proiectului Fujisawa SST, combinând tehnologiile sale de economisire a energiei pentru un mediu mai curat şi sigur.

Compania va crea un model avansat de oraş în care va fi demonstrată capacitatea folosirii eficiente a energiei prin implementarea echipamentelor cu consum redus, precum şi prin folosirea unor soluţii noi pentru producerea, depozitarea şi gestionarea energiei.

Astfel, Panasonic plănuieşte să preinstaleze sistemele sale de panouri solare şi sistemele de stocare a energiei prin intermediul bateriilor în tot orasul, inclusiv în case sau zone publice, fiind astfel primul loc de acest gen din lume.
De asemenea, compania niponă intenţionează să folosească proiectul Fujisawa SST ca şi model de business în alte părţi din Japonia şi din lume.

Celelalte opt companii implicate în proiect sunt: Accenture, Mitsui & Co., Ltd., Mitsui Fudosan Co., Ltd., Nihon Sekkei, Inc., ORIX Corporation, PanaHome Corporation, Sumitomo Trust & Banking Co., Ltd. şi Tokyo Gas., Ltd., în ordine alfabetică.

Date generale despre proiectul Fujisawa SST

Oraşul Fujisawa, Prefectura Kanagawa
Zona disponibilă: aproximativ 19 hectare
Construcţii: aproximativ 1.000 case/ clădiri comerciale şi de interes public
Populaţie locuitoare 3.000 oameni (1.000 gospodării)
Inaugurare programată pentru finele anului fiscal încheiat în martie 2014
Cost total aproximativ al proiectului: 60 miliarde de yeni (40 milioane de euro)

Te-ar putea interesa și: