Succesul iPad este o ameninţare pe termen lung la adresa Google şi nu pentru că Apple ar intenţiona să-şi dezvolte propriul motor de căutare. "Apple va continua să inoveze şi alte surse alternative, cum este şi aplicaţia Siri, pentru a submina Google ori de câte ori este posibil", crede Ben Schachter, analist al Macquarie Capital. Iar el nu este singurul care crede că gigantul Google ar putea avea probleme pe viitor.

Anthony DiClemente, analist la Barclays, crede că Siri ar putea ameninţa Google pe termen lung deviind traficul de căutare. "De ce ar putea deveni Siri o ameninţare pentru Google? Siri nu este o tehnologie de căutare, însă atunci când este cuplată cu servicii precum Wolfram Alpha sau Yelp, se poate sustrage motoarelor de căutare tradiţionale şi să ofere utilizatorului răspunsuri care în mod normal ar fi solicitat iniţial o căutare pe web. Deoarece Siri este un mediu non-vizual, nu există nici opţiunea de link-uri publicitare, domeniu din care Google obţine cea mai mare parte a veniturilor sale", crede DiClemente.

Desigur, este posibil ca cei doi analişti să supraestimeze puterea aplicaţiei Siri, fiind puţin probabil ca oamenii să prefere dialogul cu un calculator decât să scrie. În plus, dintr-un motiv necunoscut, aplicaţia Siri nu este disponibilă pe noul iPad, iar pe vechiul model aplicaţia funcţionează doar în limba engleză, franceză şi germană.

Totuşi, e puţin probabil ca Apple să renunţe atât de repede la Siri, în contextul în care compania pare să creadă că a descoperit următorul val de interfeţe de calculator, notează Business Insider.

Iar în cazul în care Siri chiar va ajunge să perturbe căutarile tradiţionale, atunci Google chiar va avea o problemă. Spre deosebire de Microsoft, care este destul de diversificat, Google îşi atrage o mare parte din venituri de pe urma  reclamelor. Orice ameninţă căutarea reprezintă o problemă pentru Google.

Şi, chiar dacă Siri nu va evolua, Google ar putea fi detronat de creşterea iPad-ului.
Iată cum funcţionează asistentul personal virtual Siri
<object height=”315″ width=”560″><param name=”movie” value=”https://www.youtube.com/v/l9iXUxPbDQg?version=3&hl=en_US” /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /><param name=”allowscriptaccess” value=”always” /><embed src=”https://www.youtube.com/v/l9iXUxPbDQg?version=3&hl=en_US” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” height=”315″ width=”560″></embed></object>