Contractul dintre cele două părţi se întinde pe trei ani, compania aeriană qatareză urmând să plătească 30, 32 şi 33,5 milioane de euro pentru fiecare dintre cele trei sezoane, fiind prevăzută şi o primă de 5 milioane euro pentru câştigarea Ligii Campionilor de către gruparea catalană, în această perioadă.
Acordul a fost prezentat oficial marţi, la Barcelona, de către preşedintele clubului catalan, Sandro Rosell, şi conducătorul Qatar Airways, Akbar Al-Baker.
‘Acesta este cel mai democratic acord din istoria clubului, deoarece a fost prezentat adunării delegaţilor, fără să fim obligaţi să facem acest lucru, fiind aprobat cu 90 la sută din voturi’, a precizat Rosell.
Legăturile dintre FC Barcelona şi autorităţile din Qatar al demarat în 2011, când gruparea de pe Camp Nou a semnat un contract cu Qatar Sport Investments (QSI), entitate a guvernului qatarez. Iniţial, pe tricourile Barcei a apărut numele Qatar Foudation, care promovează imaginea viitoarei gazde a Cupei Mondiale din 2022. QSI avea posibilitatea de a schimba o singură dată numele de pe tricouri, în cei şase ani de valabilitate a contractului, precizează cotidianul catalan Sport, citat de AGERPRES.
‘Ne-au comunicat faptul că, pentru politica ţării, sunt interesaţi acum să promoveze Qatar Airways. Noi aveam dreptul de veto, însă am acceptat, deoarece această schimbare va ajuta aeroportul din Barcelona’, a explicat la rândul său vicepreşedintele economic al clubului, Javier Faus.
În acest sens, Sandro Rosell a dezvăluit că alianţa dintre Barca şi Qatar Airways va semna o creştere a traficului aerian pe aeroportul catalan El Prat, graţie înfiinţării de zboruri directe între Doha, capitala Qatarului, şi Barcelona.
Sursa: Agerpres