În urmă cu aproape două săptămâni, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, desfiinţa 30 de panouri publicitare amplasate ilegal pe domeniul public. Acțiunea de atunci a Poliţiei Locale a avut loc în zonele Pipera, Băneasa, Calea Griviței – Gara de Nord, Berzei – Știrbei Vodă şi Bucureștii Noi.

“Suntem sufocați de aceste reclame amplasate ilegal de multe ori cu complicitatea unor funcționari din primărie care au profitat de funcția lor și au avut înțelegeri în afara legii ani de zile cu firmele respective. Am reușit să punem stop mafiei și din domeniul publicității stradale, iar această afacere ilegală a luat acum sfârșit. Continuăm curățenia până când nu vor mai exista reclame ilegale în Sectorul 1”, preciza primarul Clotilde Armand.

Ce s-ar ascunde însă cu adevărat în spatele acestei acţiuni?

Jurnaliştii de la PSNews susţin că, de fapt, tot scandalul ar avea ca scop acapararea acestor panouri publicitare outdoor de către apropiaţi ai primarului de la Sectorul 1, şi nu intrarea în legalitate a acestui domeniu.

Acţiunile primăriei de sector ar fi coordonate de către Cătălin Zahariea. Deşi el nu există în organigrama Primăriei Sectorului 1, este foarte prezent la şedinţe şi conduce demersurile efectuate de Clotilde Armand.

Cătălin Zahariea

Cătălin Zahariea este un fost angajat al Euromedia și al agenției de publicitate MEC. Împreună cu soţia sa, Ioana Magdalena Zahariea, el deține două agenții de publicitate – Active Choice Media și Crossmedia, care reprezintă mai multe companii cu bugete foarte mari, cum ar fi eMAG (apropiat de USR), AFI sau Calzedonia, potrivit psnews.ro.

Active Choice Media, controlată de Ioana Magdalena Zahariea, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 4.785.563 lei. Crossmedia, controlată de Cătălin Zahariea, a avut o cifră de afaceri de 3.309.470 lei.

Cătălin Zahariea ar face parte dintr-o construcție fantomă pe care primarul Sectorului 1 o numea, în ședințele USR PLUS, ca fiind „primăria din umbră”. Această „primărie din umbră” se dovedește însă că ar putea fi doar o caracatiță a intereselor care încearcă să pună mâna pe contractele municipalităţii.

Primăria Sectorului 1 nu a răspuns solicitării jurnaliştilor, trimisă în baza Legii 544/2001, în care se cereau explicaţii privind rolul deţinut de Cătălin Zahariea în instituţia controlată de Clotilde Armand.