O nouă veste proastă legată de noul coronavirus: Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a României, a fost depistată pozitiv cu COVID-19, relatează Gazeta Sporturilor.

Săptămâna trecută, vedeta celor de la CSM Bucureşti nu a făcut deplasarea la Craiova, pentru pregătirea centralizată a echipei naţionale de handbal feminin. Neagu i-a cerut selecţionerului Bogdan Burcea să o lase să rămână în Bucureşti, pentru a-şi continua recuperarea la umărul drept, la care a fost nu de mult operată. Neagu nu a avut voie două zile să miște umărul, urmând ca apoi să treacă la exerciții specifice de recuperare.

Spre finalul săptămânii însă, Cristina Neagu s-a simţit rău şi a făcut febră, au declarat surse din cadrul CSM Bucureşti. Jucătoarea a făcut testul pentru noul coronavirus, iar rezultatul a venit înapoi pozitiv, din păcate. Imediat, Neagu s-a izolat şi nu a intrat în contact cu nicio altă colegă, scrie gsp.ro.

Sâmbătă, 10 octombrie, CSM Bucureşti are programat un meci în Norvegia, cu Vipers Kristiansand, în Liga Campionilor. Toate echipele străine care ajung în țara nordică sunt izolate, potrivit legii, li se face test COVID, nicio persoană neavând voie să părăsească hotelul în care stau, până nu vin rezultatele.

Care este programul echipei din Bucureşti în luna octombrie?

  • 10 octombrie: Kristiansand – CSM București (Liga Campionilor)
  • 14 octombrie: Gloria Buzău – CSM București
  • 18 octombrie: CSM București – Ferencvaros (Liga Campionilor)
  • 25 octombrie: Bietigheim – CSM București (Liga Campionilor)
  • 29 octombrie: CSM București – Activ Prahova
  • 30 octombrie: CSM Galați – CSM București

Antrenorul Gheorghe Tadici este şi el infectat cu noul coronavirus

Şi celebrul antrenor de handbal Gheorghe Tadici, în vârstă de 68 de ani, în prezent antrenor la HC Zalău, este infectat cu COVID-19.

Acesta ar fi acuzat stări de rău acum câteva zile și a decis să se testeze pentru coronavirus. În urma testului, acesta a aflat că este pozitiv pentru COVID-19.

Anunţul a fost făcut luni de secretarul general al FR Handbal, Cristina Vărzaru, la şedinţa de Consiliu de Adminitraţie, organizată în sistem videoconferinţă, potrivit publicaţiei Sportul Sălăjean.

Echipa sa de club HC Zalău nu s-a mai antrenat de vinerea trecută, fetele având liber în week-end. Liga Națională feminină este programată să înceapă pe 14/15 octombrie, prima etapă urmând să se joace, în sistem turneu, la Ploiești. HC Zalău va juca în runda de debut cu Minaur Baia Mare.