Vineri seară, gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat anunţurile privind relaxarea restricţiilor în România, venite joi şi vineri din partea preşedintelui Iohannis şi de la nivelul Guvernului.

“Aceste măsuri înseamnă o creștere a luminiței de la capătul tunelului”

“Relaxare” sună mai bine decât „revenire la normalitate”, spune CTP.

“Când spui relaxare, se gândesc oamenii la mare, la soare, aia înseamnă relaxare, normalitate înseamnă ceva cenușiu, relaxare e mai mobilizator. Dacă se consideră în acest moment de către factorii responsabili că această măsură poate fi luată e foarte bine.

Aceste măsuri înseamnă o creștere a luminiței de la capătul tunelului, adică ne aflăm pe o pantă descendentă a pandemiei, avem speranță în acest moment că vom petrece o vară mai relaxată sau mai normală decât cea a anului trecut”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii Cap Limpede de pe Digi24.

“Acu’ ce facem? Nu mai avem niciun scop în viață”

Gazetarul a mai comentat ironic şi pe seama celor care se vor simţi acum pierduţi, odată cu renunţarea la portul măştii în aer liber: “toți antimască, toți conspiraționiștii Covidului”, scrie digi24.ro.

“Gândul meu se îndreaptă în aceste momente către cine? Eu nu sunt creștin, dar probabil sentimentul este creștinesc. Către toți antivacșii, către toți antimască, toți conspiraționiștii covidului, care un an și ceva au avut un sens în viață.

Oamenii ăștia au fost și ei cineva vreme de un an și ceva. S-au simțit importanți. Au fost mai deștepți decât noi, ăștia, botnițarii, ăștia care s-au înțepat, ei au fost deștepți, dom’le – nu mă prostiți voi pe mine! Și acum?

Acum cred că vor cădea într-un soi de depresie, cum s-a întâmplat cu indivizii ăia, QAnon, din America, organizația de conspiraționiști frizând demența, în clipa în care Trump nu a reușit să întoarcă rezultatul alegerilor, în care nu a venit cu armata să-i aresteze pe congresmeni. Nu. Și atunci, întrebau pe net: Și noi ce facem acum? What we gonna do now? Acu’ ce facem? Nu mai avem niciun scop în viață”, a spus CTP.

“Senatoarea Cascada Urlătoarea, biata de ea (…) Ce clădire mai asediază acum din Capitală?”

Nici senatoarea Diana Şoşoacă, poreclită “senatoarea Cascada Urlătoarea”, nu a scăpat de replicile acide ale lui Cristian Tudor Popescu. În plus, gazetarul a mai declarat, ironic, că statul ar trebui să pună bazele unui program naţional de psihoterapie pentru toţi conspiraţioniştii care vor trece acum prin momente foarte dificile.

“Ei, cam asta se va întâmpla acum cu toți cei pe care i-ați văzut și i-ați auzit în anul acesta, purtătorii de goarne. Ce-o să mai facă de pildă senatoarea Cascada Urlătoarea, biata de ea? Ce mai spune, ce mai face, ce clădire mai asediază acum din Capitală?

Cred că ar trebui – că așa este normal, este vorba despre drepturile omului, trebuie să avem grijă de semenii noștri – ar trebui să se pună la cale un program național de terapie, de psihoterapie pentru toți ăștia cu antimască, anticonspiraționiștii și așa mai departe.

Ar trebui să avem grijă de ei, pentru că este un moment greu din punct de vedere psihologic pentru dânșii. Ce să mai vrea acum? Poate masca înapoi…”, a mai comentat CTP, vineri seară.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alberto Groșescu