‘Aseară târziu, FRF a primit scrisoarea de retragere din echipa naţională a României a căpitanului acesteia, Cristian Chivu, decizie care intră în vigoare imediat, drept care el nu va fi prezent la proximul joc oficial, cel contra Bosniei-Herţegovina, programat pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din Bucureşti, din ziua de 3 iunie a.c., de la ora 21,00, din cadrul preliminariilor Euro-2012’, se arată în comunicatul oficial.

În continuare, site-ul FRF consemnează datele biografice principale ale lui Chivu, care s-a născut pe 26 octombrie 1980 la Reşiţa, debutând la reprezentativă pe 18 august 1999, în meciul amical Cipru-România 2-2, în timp ce ultimul joc la naţională, cel cu numărul 75 (3 goluri) fiind tot un amical, Italia-România, la Klagenfurt, pe 17 noiembrie 2010. Cristi Chivu a participat la 2 turnee finale ale campionatului european, în 2000, când ne-am calificat în sferturile de finală, şi în 2008.
Ce scrie Chivu în scrisoare

‘În viaţa mea a sosit un moment destul de greu la care m-am gândit mereu cu teamă, dar pe care nu-l mai pot amâna. Cariera de jucător sub steagul Românei a luat sfârşit. Vârsta, accidentările, intervenţiile chirurgicale la care am fost supus în ultimii ani mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi. Odată cu această decizie se încheie una dintre cele mai importante etape din viaţa mea şi acum, când privesc înapoi, simt mândrie, onoare şi recunoştinţă.

Am fost, sunt şi voi fi cât voi trăi unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai echipei naţionale a României, al cărei căpitan am avut onoarea să fiu. 12 ani am fost parte din familia naţionalei României, am avut privilegiul să înscriu goluri sub steagul României, să joc fotbal cu imnul nostru răsunându-mi în minte şi să alerg până la ultima fărâmă de energie pentru mândria românilor mei. Am făcut-o din toată fiinţa, ca sportiv şi ca român.

Mi-e greu să mă opresc din acest drum, însă ştiu că nu voi înceta niciodată să fiu român, să susţin sportivii şi fotbaliştii români şi să fiu cel mai mare fan al echipei naţionale. Inima mea bate pentru ţară şi pentru familia mea şi asta nu se va schimba niciodată, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate.

Aş vrea să le multumesc din tot sufletul tuturor celor care m-au sprijinit în cariera de jucător al echipei naţionale, antrenorilor, colegilor, echipei, Federaţiei române de fotbal, suporterilor, familiei, soţiei mele şi celor două fetiţe ale noastre, pentru aceşti 12 ani care mi-au schimbat viaţa.

Hai România! Să fim mândri că suntem români!

Cristian Chivu, român şi jucător de fotbal’

SURSA: Agerpres