Cat a costat un centimetru patrat de bronz in acest an? Se aduna cheltuielile cu transportul, cazarea, masa, distractia si articolele de plaja. Totul se imparte la suprafata corpului calculata in centimetri patrati. Aceasta investitie se jupoaie dupa cel mult doua saptamani si se spala in trei luni.
Problema se schimba vizibil in cazul in care se folosesc pentru protectia pielii produse de calitate si cu factor de protectie mai mare. Un rol important il au si cremele dupa plaja, care fixeza mai bine bronzul prin hidratare si emoliere. in lipsa acestora, placerea de-a sta la plaja devine suferinta. Un rac fiert ar fi mai fericit.
Vara, cremele pentru protectia pielii impotriva radiatiilor solare, precum si articolele de plaja au mare cautare pentru cei care isi petrec concediul la malul marii. Gama de produse se diversifica in fiecare an. Pe langa marcile cunoscute apar si altele noi, care mai de care mai colorate si pline de extracte naturale. in cazul celor cunoscute, lista de ingrediente corespunde cu realitatea. Nu acelasi lucru se poate spune si despre produsele care dau lovitura o vara, apoi dispar.
Motivul diversificarii ofertei de creme de plaja cu factori diferiti de protectie este atragerea consumatorului catre o anumita marca. Desi nu exista o diferenta vizibila intre a te bronza cu un factor de protectie 10 sau 12, cumparatorul tinde sa acorde mai multa atentie acelor produse care ofera mai multe alternative si se gasesc in mai multe sortimente (ulei de plaja, spray, lotiuni).
Calitatea lotiunilor de plaja se apreciaza dupa rapiditatea cu care sunt absorbite de epiderma, gradul de hidratare si continutul de substante naturale. Vitaminele E si F protejeaza pielea, iar extractul de aloe vera hidrateaza si calmeaza arsurile solare.
in materie de articole de plaja, magazinele si tarabele de la malul marii gem incarcate cu tot felul de produse specifice sezonului estival. Oferta este aproape identica atat din punctul de vedere al sortimentelor, cat si calitativ. Fara a mai pune la socoteala agentii comerciali care umbla pe plaja purtand in spinare tot ce-ti pofteste inima, este mai rentabil sa cumperi unele articole direct de pe litoral. Ochelarii de inot, rogojinele, saltelele si papucii de plaja sunt mult mai ieftine cumparate din statiuni.     

Ce este un factor de protectie?
Crema pentru protectie este interfata dintre soare si pielea dumneavoastra, iar factorul de protectie este elementul principal de care cumparatorul tine cont in alegerea unui astfel de produs. Crema functioneaza ca un ecran ce retine radiatiile solare intr-o proportie mai mica sau mai mare. Daca o crema cu SPF (Skin Protection Factory-factor de protectie a pielii) 2 nu are aproape nici un efect, una cu SPF 35 blocheaza total procesul de bronzare. Putina lume stie ca razele ultraviolete penetreaza prin perdeaua de nori sau prin geamurile inchise. in conditiile in care stratul de ozon este din ce in ce mai afectat, mai cautate sunt cremele cu factor de protectie mai mare.

preturi ale unor Articole de plaja (lei)
· ochelari inot    15.000 – 160.000
· papuci plaja    60.000 – 320.000
· tub scufundari     90.000 – 198.000
· labe scafandru    215.000 – 295.000
· set scafandru    250.000 – 398.000
· rogojina plaja    50.000 -149.000