După decesul artistului în data de 2 aprilie, atât soția cât și fiica acestuia au început i-au acuzat pe medicii și asistentele în care Nelu Ploieșteanu a fost internat de rele tratamente și neglijență. Acum, soția artistului, Elena Ploieșteanu, a spus exact prin ce chin a trecut interpretul cât timp a stat în spital internat.

„Starea lui de sănătate se agrava pe zi ce trecea. Ne suna pe videocall și ne spunea că se sufocă. În timp ce vorbeam cu el mi s-a făcut rău și am căzut pe jos inconștientă. Inițial a refuzat tomograful, dar am insistat eu să mergem la spital. Făcea febră și se simțea pe zi ce trecea mai rău. Un medic a văzut că are saturația de oxigen mică și nu a acționat. Infirmierele au vrut să-i ia telefonul. A întrebat de pachet și o infirmieră a început să țipe la el. Mi-au dat o sacoșă cu ceaiurile și medicamentele nedesfăcute după o săptămână. Vreau să se facă dreptate!”, a declarat Elena Ploieșteanu la Antena Stars.

Artistul nu ar fi primit ajutor deși se sufoca

Soția lui Nelu Ploieșteanu a povestit cu amănunte scena în care o infirmiera ar fi țipat la acesta pentru că a întrebat de pachetul care ar fi trebui să-i ajungă de la fiica lui. În acel moment, cântărețul ar fi anunțat că se sufocă, dar nu ar fi primit ajutor de la cadrul medical.

„Mă suna şi mă întreba dacă i-am luat medicamentele. Nu au ajuns. Deci era ceasul 17:00 şi pachetul lui nu ajunsese din moment ce fata la 13:00 a ajuns cu pachetul. Între timp, intră o infirmieră, el a spus că ar fi trebuit să primească un pachet. A ţipat la el că a primit pachet, câte pachete mai vrea?! El fiind cu căştile în ureche, eu am început să ţip.

El a lăsat capul în jos şi mi-a spus: Mă sufoc, mă sufoc!”, a mai declarat Elena Ploieșteanu.

Fiica lui Nelu Ploieșteanu vrea să dea în judecată spitalul

Soția artistului a mai povestit că după ce a căzut inconștientă, din cauza situației în care și-a văzut soțul, și-a spart capul și a ajuns la spital pentru a fi cusută.

„Din cauza lor am ajuns la spital. Am căzut jos inconștientă, mi-am spart capul în două părţi. Fata a chemat salvarea, m-a cusut, am stat până la 5 dimineața și m-a adus salvarea acasă. Vreau să se facă dreptate!

L-am dus pe picioarele lui și ultimele cuvinte pe care mi le-a spus au fost: Ce mă fac eu fără tine că ăştia mă omoară aici?!” a mai spus Elena Ploieșteanu.

Fiica lui Nelu Ploieșteanu a declarat pentru fanatik.ro că lucrurile nu o să rămână așa și că este pregătită să dea spitalul în judecată.