Mai exact, potrivit sursei citate, au fost înregistrate aproape 800 de noi decese din cauza coronavirsului în ultimele 24 de ore, o perioadă în care au fost diagnosticate peste 32.000 de cazuri, scrie AFP, citată de agerpres.

Marţi la orele 20.30 (miercuri, 00.30 GMT), Statele Unite numărau 121.176 de decese legate de COVID-19 pentru 2.342.739 de cazuri diagnosticate. În unele focare ale pandemiei, ca oraşul New York, situaţia s-a ameliorat, dar mai multe state din sud şi vest înregistrează o explozie a numărului de cazuri pozitive.

Texasul, care a trecut repede la măsuri de relaxare la începutul lui mai, a înregistrat marţi 5.000 de noi contaminări – un record de la începutul pandemiei -, determinându-l pe guvernatorul republican Greg Abbott să îndemne populaţia să stea acasă. Numărul spitalizărilor s-a dublat în cursul ultimei luni şi spitalele se tem că vor fi copleşite.

În total, aproape jumătate din cele 50 de state americane au cunoscut o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni. Aceasta explică de ce numărul de cazuri diagnosticate în 24 de ore nu a scăzut de o lună, spre deosebire de cel al morţilor.

Începe panica?

Doctorului Anthony Fauci, epidemiolog-şef la Casa Albă şi figură foarte respectată în Statele Unite, s-a declarat marţi „cu adevărat” îngrijorat de aceste creşteri „preocupante”.

Preşedintele american, Donald Trump, a explicat recent că doreşte să reducă numărul de teste efectuate ,”deoarece având mai multe teste, găsim mai multe cazuri”.

Bilanţul pandemiei de COVID-19 în Statele Unite ar putea depăşi pragul de 150.000 de morţi, a estimat el luni, declarând că „între două şi patru milioane de vieţi” ar fi fost pierdute dacă ţara nu lua măsuri pentru a încetini răspândirea virusului.