Coronavirus pare să reizbucnească în Europa. După Spania și Franța, și Italia a înregistrat sâmbătă 1.071 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Roma, fiind prima dată după jumătatea lunii mai când numărul noilor cazuri zilnice depăşeşte 1.000 în această ţară, transmit Reuters şi AFP.

Una dintre cele mai afectate ţări europene de noul coronavirus, Italia a reuşit să gestioneze epidemia după ce în perioada martie-aprilie a înregistrat un vârf al numărului de decese şi persoane infectate. În ultima lună s-a consemnat o nouă creştere a cazurilor de COVID-19, experţii punând această evoluţie pe seama vacanţei şi a vieţii de noapte mai active în această perioadă în Italia.

Ultima dată când numărul noilor cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus a depăşit 1.000 în Italia a fost pe 12 mai, cu 1.402 cazuri, cu şase zile înainte ca restaurantele, barurile şi magazinele să fie redeschise după zece săptămâni de izolare.

Croația, noi măsuri la nivel național pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Croaţia a anunţat sâmbătă că va reintroduce unele restricţii pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, informează dpa. Autorităţile de la Zagreb au raportat încă 306 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. În prezent în Croaţia sunt 2.052 de cazuri active ale acestei infecţii, iar 6.868 de persoane se află la izolare.

În vederea scăderii numărului de noi infectări, guvernul croat a impus o serie de măsuri care vor intra în vigoare luni, 24 august, pentru cel puţin 14 zile. Cafenelele şi barurile vor putea primi clienţi doar în spaţii deschise, la nunţi şi înmormântări vor putea participa cel mult 50 de persoane, iar la alte evenimente private cel mult 20 de oameni.

Postul de radio şi televiziune public croat HRT a relatat anterior că turiştii din ţările care au declarat Croaţia ‘nesigură’ îşi strâng bagajele pentru a evita carantina la revenirea în statele de origine şi că au fost anulate numeroase rezervări la hoteluri. Turismul este sectorul cel mai important din economia Croaţiei, contribuind cu peste 20% la venitul naţional al ţării.