Un hotel nascut pe bratul Tulcea al Dunarii, Mila 35, direct din apa, cotat cu trei stele si toate dotarile necesare, priveste nepasator catre apele si salbaticia din jurul sau. Cum a fost posibil sa apara un astfel de loc ne explica Cornel Constantin Georgescu, proprietarul hotelului: “Am cumparat aceasta proprietate pentru ca aici era odinioara cherhana si pentru ca oamenii erau obisnuiti oricum sa vina aici. Am vrut sa fac mai mult decat atat, si cred eu, am si reusit”. Acesta a fost practic unul dintre visurile omului de afaceri tulcean provenit din Radauti, Bucovina.

Cum a ajuns un muntean sa devina un om al apelor? Prin rabdarea si perseverenta noului venit prin repartitie in Tulcea dupa terminarea facultatii de constructii hidrotehnice din Iasi. “In 1991, impreuna cu un prieten, am hotarat ca este mai bine sa ne desprindem din Trustul de Constructii Tulcea si sa ne facem propria firma. Cu acelasi profil, normal”, explica Georgescu. La un an dupa ce a luat aceasta decizie, radautanul constata ca este mai bine sa-si pastreze prietenul (n.r. – lucru care s-a si intamplat dealtfel) si sa-si continue afacerea de unul singur. Chiar singur nu a reusit, pentru ca a trebuit sa cedeze 5% sotiei. “si de atatea ori si acum imi ia mult timp pana sa obtin o semnatura de la ea”, povesteste amuzat Georgescu. Restul de 10% din actiuni le-a cedat angajatilor pentru a-i fideliza.


Una peste alta, grupul de firme Coral are o cifra de afaceri numarata in milioane de euro, iar printre realizarile importante in materie de constructii se pot numara: Tomis Mall din Constanta, care se intinde pe o suprafata de 19.000 de metri patrati, Palatul de Justitie din acelasi oras, nenumarate blocuri in Tulcea, Botosani, Suceava, drumuri si chiar poduri in zona de sud-est a Romaniei. Mai mult, firmele lui Georgescu au castigat licitatii importante incluse in programele de reabilitare a scolilor, gradinitelor sau drumurilor din Romania, initiate de Banca Mondiala. Acum, grupul integrat de firme Coral (contine firma de transporturi si utilaje, de proiectare si antreprenoriat) se ocupa de constructia unui mall in Tulcea si vizeaza chiar blocuri de locuinte pentru Bucuresti.
Marea dragoste a lui Cornel Georgescu ramane, insa, hotelul de trei stele din Delta Dunarii, Mila 35 (trei mile marine distanta de municipiul Tulcea). In plus, Cornel Constantin Georgescu este fascinat de investitia in imobiliare, atat in Constanta si Tulcea, cat si in Bucuresti si chiar in Iasi.

Si la Tulcea se fac afaceri de milioane de euro

• Cornel Georgescu si-a inceput afacerile in 1991 cand a plecat din Trustul de Constructii pentru a infiinta firma Coral

• La ora actuala, grupul de firme Coral include o firma de productie de profile din aluminiu si PVC (cea mai mare capacitate de productie din zona Tulcea – Constanta), o firma de proiectare in constructii si una de utilaje si transporturi

• In afara acestor firme, Georgescu mai detine si un hotel de trei stele in Delta Dunarii, “Mila 35” (la distanta de 35 mile marine de Tulcea)

• Ultima “pasiune” a omului de afaceri tulcean sunt investitiile imobiliare

• Pentru cei 550 de angajati ai trustului, Georgescu asigura si locuinte pe durata desfasurarii lucrarilor.