Utilajele de care fiecare gospodar are nevoie în perioada toamnei

Autor: Comitnet
30 Sep 2020
Utilajele de care fiecare gospodar are nevoie în perioada toamnei

 

O suflantă frunze, o greblă pentru adunat frunze, un aerisitor de gazon, un fierăstrău (drujbă) sau un zdrobitor de struguri electric sunt doar câteva dintre dispozitivele/ utilajele care transformă muncile toamnei în activități ușoare și, desigur, mult mai rapide și deconectante. Acum este anotimpul în care se strâng recoltele de fructe și se desfășoară procesul de vinificație, solul se pregătește pentru îngheț, iar parcelele de gazon au nevoie de o curățare periodică pentru a-și menține aspectul frumos și sănătos cât mai mult timp.

Fiecare gospodar înțelege cât de solicitantă poate fi această perioadă, iar un ajutor care să preia din atribuții sau care să le eficientizeze, reducând atât timpul de lucru, cât și necesarul de efort, este mai mult decât bine-venit. Specialiștii în grădinărit au creat o listă de 3 utilaje care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie în această perioadă:

Obține un vin de calitate cu un zdrobitor struguri electric!  

Vinificația este o pasiune pentru mulți dintre gospodarii moderni. Pentru unii dintre ei, poate reprezenta chiar sursa unei mici afaceri de familie. Ca licoarea bahică să fie pregătită mai ușor, specialiștii recomandă folosirea unui zdrobitor struguri electric.

Mustul va fi pregătit mai repede, iar dacă vinificatorul optează pentru un zdrobitor struguri electric cu desciorchinator încorporat, calitatea produsului va crește exponențial. Un astfel de dispozitiv va separa ciorchinele, codița strugurelui de bob astfel încât mustul și, ulterior, vinul să nu împrumute aroma astringentă a componentelor vegetale.

Ararea solului este mai rapidă cu un minitractor!

Ca solul să fie pregătit pentru plantarea răsadurilor de primăvară, în sezonul de toamnă se recomandă desfășurarea proceselor de arare și fertilizare. Ca grădina de legume sau livada să fie gata la timp, îți poți eficientiza munca cu ajutorul unui minitractor.

Utilajul în sine este indispensabil pentru orice iubitor de grădinărit. Echipat cu anexele potrivite, un minitractor se adaptează cu ușurință unei întregi serii de activități desfășurate în gospodărie: de la prelucrarea solului, până la cositul pajiștilor și chiar la transportul recoltei.

Ai grijă de gazonul tău cu o suflantă  frunze

De cei ai nevoie de o suflantă frunze pentru întreținerea gazonului? Covorul de frunze care se așterne toamna peste parcelele de iarbă nu sunt doar inestetice, ci și periculoase pentru sănătatea gazonului. Acestea blochează accesul plantelor la razele de lumină, creând, în timp, goluri extinse în gazon. Mai mult, în timpul sezonului ploios, favorizează menținerea unei umidități crescute la nivelul solului pe o perioadă îndelungată.

O suflantă frunze devine, astfel, un dispozitiv esențial pentru fiecare gospodar ce dorește să se bucure de un gazon verde și frumos chiar și în acest anotimp. Cu ajutorul ei, frunzele sunt colectate rapid și fără efort!

Echipează-te cu utilaje și unelte de înaltă calitate!

Indiferent dacă ai nevoie de un zdrobitor struguri electric, o suflantă frunze, un minitractor sau de un alt utilaj specific muncilor de sezon, la BRONTO găsești toate echipamentele de care ai nevoie! Magazinul online îți pune la dispoziție o selecție de produse de cea mai bună calitate, furnizate de mărci recunoscute la nivel internațional. Te invităm să le faci o vizită și să-ți alegi utilajele de care ai nevoie sezonul acesta!

Articol redactat de: SEO365.ro