Top 10 cele mai populare rase de caini in 2019

Iubitorii de caini, ridicati-va urechile! American Kennel Club a dezvaluit rasele de top pentru 2019 si astfel o multime de caini din rase interesante sunt „in varf”.

Iata topul celor mai populare 10 rase de caini in 2019:

1.Labrador Retriever – Acesti caini considerati amabili si activi au ocupat primul loc in topuri multi ani la rand. „Aceasta este o rasa care face totul pentru oameni. Personifica definitia versatilitatii – vanatoare, spectacol, familie, scufundari, urmarire, ascultare etc.”, a declarat Erin Henlon-Hall, un cunoscut crescator american de caini.

2. Ciobanesc German (German Shepherds) – Acesti caini, considerati insotitori de incredere, sunt folositi adesea pe post de caini politisti si caini de serviciu, deoarece sunt loiali si credinciosi cu ingrijitorii si nu numai. Provin din Germania, dupa cum le spune si numele, iar rasa a fost creata de catre capitanul Max von Stephanitz la sfarsitul secolului XX ce a vrut sa creeze un caine utilitar bun la toate. 

3. Golden Retriever – E considerata o rasa inteligenta si prietenoasa. Primele inscrieri istorice cu privire la cainele Golden Retriever dateaza de la inceputul secolului XIX, cand rasa era un caine de vanatoare popular in Scotia. 

4. French Bulldogs – Cainii din aceasta rasa sunt considerati buni caini de apartament. Rasa de caine bulldog francez are originile in Anglia – si pana aici toata lumea este de acord. Povestea este ceva mai complicata deoarece rasa dateaza din secolul 18, timp in care au aparut cateva variante. 

5. Bulldogs – Sunt considerati caini demni si curajosi. Rasa este foarte veche, primele exemplare cu alura de bulldog fiind cunoscute inca din secolul al XIII-lea. Cel mai probabil macelarii londonezi cresteau caini asemanatori pentru forta deosebita etalata si curajul dovedit in fața vitelor semi-salbatice, care erau aduse pentru a fi sacrificate. 

6. Beagle – Curiosi si veseli din fire, despre cainii reprezentanti ai acestei rase se spune ca isi vor urma stapanul oriunde (si adesea in necaz!). Desi extensiv cercetate, originile Beagle-ului pot fi urmarite de-a lungul istoriei doar incepand cu jumatatea secolului al XIX-lea; cu toate acestea caini asemanatori Beagle-ului de astazi erau utilizati pentru vanarea iepurilor inca din secolul al XIV-lea. 

7. Pudel (Caniche) – Excluzand aspectul miniatural, ca de jucarie, totii pudelii sunt considerați extrem de inteligenti! Rasa pudel (Caniche) dateaza de foarte multa vreme. Desi tara de origine nu se stie cu exactitate se presupune ca s-ar putea sa provina din Germania. 

8.Rottweiler – Cunoscuti drept caini de protectie (asa numiti „caini-gardieni”), reprezentantii acestei rase pot fi si tovarasi iubitori, fideli proprietarilor lor. Se crede ca Rottweiler-ul din zilele noastre este un descendent al cainilor-pastori din timpurile romanilor, probabil al mastiff-ului italian. 

9.Bracul German cu Par Scurt – Cainii din aceasta rasa sunt cunoscuti drept caini de vanatoare, datorita inteligentei si simtului puternic al mirosului. Bracul german provine din pointerul spaniol, care a fost adus in Germania in anii 1600. 

10. Yorkshire Terrier – Cainii din aceasta rasa au devenit animale de companie la moda incepand cu sfarsitul Epocii Victoriene, in Anglia. In 1872, Yorkie si-a facut intrarea in Statele Unite, iar de atunci a devenit foarte cunoscut. Yorkshire Terrier-ul era un caine de talie mai mare decat cel pe care il stim noi astazi, dar prin programe de selectie a exemplarelor de talie mai mica, el a putut fi miniaturizat de-a lungul anilor la dimensiunile actuale.