Time management. Cum te poate ajuta telefonul mobil?

„Timpul nu mai avea răbdare cu oamenii”, spunea Marin Preda în 1955, când scria Moromeții. Dacă și tu „stai prost cu timpul” avem o veste bună! Poți utiliza o mulțime de aplicații pentru telefonul tău mobil pentru a duce la bun sfârșit cât mai multe sarcini pe care ți-ai propus să le finalizezi. Iată cum te poți folosi de un smartphone pentru a fi la zi cu task-urile!

Fă-ți un plan cât mai concis

La începutul fiecărei săptămâni ar trebui să știi deja cum îți vei ocupa timpul și care vor fi sarcinile care vor trebui finalizate. Pentru o organizare mai bună, poți folosi Google Calendar, o aplicație care a luat de mult locul clasicei agende. Având la dispoziție acest avantaj al tehnologiei, poți modifica oricând conținutul planului pe fiecare zi în parte și poți seta câte o alarmă care să te anunțe cu câteva ore sau minute înainte ce va trebui să faci. Imediat ce vei fi terminat treaba, poți șterge din memoria telefonului informațiile scrise în calendar.

Fă un TO DO LIST pentru fiecare zi în parte

În afară de Google Calendar, aplicația de Notițe (Notes) este un ajutor de nădejde atunci când te simți copleșit de organizarea pe fiecare zi. Având opțiunea de a crea notițe la infinit sau până când memoria telefonului tău atinge pragul suprem, Notes te poate ajuta să fii mai eficient, vizualizând constant sarcinile pe care le ai de îndeplinit în fiecare zi a săptămânii. Dacă vrei să te bucuri de un dispozitiv performant, răsfoiește oferta de telefoane mobile de la Carrefour. Poți șterge sau completa fiecare listă cu idei noi și poți share-ui informațiile trecute acolo cu oricine dorești, pentru a deveni din ce în ce mai concentrat pe ceea ce ai de făcut. 

Prioritizează activitățile

ASANA este una dintre aplicațiile de telefon care te vor ajuta să ții o evidență clară a task-urilor importante pe care le ai de făcut. Varianta de bază a acesteia este gratuită și poate fi accesată chiar și de pe computer sau laptop, astfel încât să o poți avea în orice moment aproape. Mai mult decât atât, o poți folosi chiar și în timpul programului, putând invita până la 15 colegi de muncă, astfel încât întreaga echipă să fie una cu performanțe nebănuite. 

Privește totul ca pe o joacă serioasă

Îți amintești de celebrul joc de buzunar care te ajuta să crești un animăluț virtual, Tamagotchi? Aceeași idee a fost preluată și de către creatorii aplicației Forest, doar că adaptată puțin pentru a crește productivitatea celor care o folosesc. Pe scurt, va trebui să accepți provocarea de a nu folosi preț de 25 de minute telefonul mobil, cea mai mare distragere a zilelor noastre. Te poți ocupa de orice sarcină fără a verifica mailul, fără a răspunde mesajelor de pe platformele de socializare și fără a da vreun telefon? Aplicația îți va recompensa efortul, plantând un copăcel virtual, care, în cazul în care nu poți rezista tentației, se va ofili. 

Valorifică și calitatea timpului

Dacă ai rezistat fără să dai un scroll pe vreo rețea de socializare până la acest paragraf, înseamnă că meriți să mai afli despre o aplicație care îți poate aduce beneficii în ceea ce privește time managementul. Quality Time îți va arăta cât de mult petreci zilnic pe telefon, făcând orice altceva în afară de a munci. Vei fi surprins să afli că majoritatea timpului unei zile este constituită din sesiuni repetate de verificare a diferitelor site-uri sau aplicații .

Acestea sunt cele mai importante aplicații pe care le poți folosi în favoarea ta, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pe care o ai și pentru a duce la bun sfârșit toate sarcinile pe care le ai de finalizat, fără să te mai plângi că nu ai avut timp.