Sfaturi utile pentru confortul și siguranța copilului tău

23 Jan 2020
Sfaturi utile pentru confortul și siguranța copilului tău

Meseria de părinte este definită ca fiind grija constantă pentru bunăstarea copilului.  Toate deciziile luate au drept scop dezvoltarea armonioasă a copiilor, asigurându-le permanent un climat favorabil și sigur.

Încă de la nașterea copiilor, viziunea și scopurile adulților se schimbă. Lucrurile deja existente precum casa sau mașina se adapteză în funcție de nevoile celui mic pentru ca aceasta să fie pe deplin protejat. Iată câteva sfaturi utile pentru confortul și siguranța copilului tău!

1.      Iubește-l necondiționat

Iubirea este ingredientul cheie care îl ajută să se dezvolte frumos și echilibrat. Nici o sută de jocuri și jucării nu pot egala dragostea oferită. 

Indiferent de situație, brațele tale îi vor fi casă și-i vor oferi tot confortul din lume. Pune-i muzică, cântă-i, recită-i, spune-i povești, sau pur și simplu,  vorbește-i ca unui om mare. Sunetul lui preferat este vocea ta pe care o va ține minte până la adânci bătrâneți!

2.    Îngrijește-l

Încă din primele ore de viață are nevoie să fie hrănit și bine îngrijit! Asigură-i mereu mese ce au ca ingredinte alimente naturale, nemodificate genetic. Sistemul imunitar al copiilor este sensibil și de aceea, pe lângă o alimentație sănătoasă este nevoie și de o îngrijire riguroasă.  

Pielea lor poate deveni calea de acces pentru un număr mare de microbi și e indicat să prevenim posibile infecții, menținându-i igiena individuală zilnic. În ceea ce privește hainele, alege pentru copilul tău haine din bumbac sau lână. Sunt plăcute la atingere, permit pielii să respire, țin departe alergiile, iar ei se vor simți confortabil purtându-le. 

3.   Protejează-l

I-ați toate măsurile de precauție pentru ca siguranța copilului să fie pe primul plan. Mobilierul camerei lui trebuie sa fie bine ancorat pe perete, fără piese fragile care se pot sparge sau desprinde ușor. Ferestrele trebuie să fie prevăzute cu sisteme de blocare, pentru a evita orice accident nefericit.

Micul lor univers ludic crește împreună cu ei și se deschide noilor aventuri specifice vârstei. Camera copilăriei trebuie amenajată cu atenție pentru a-i fi, la orice vârstă, loc confortabil și sigur. 

4.   Călătorește cu el

Ieșirea din zona de confort le testează limitele și îi pune în situații noi, menite să le sporească încrederea de sine. Călătoriile îi vor ajuta să-și decopere multe calități personale.  

Plimbările cu cel mic vor fi la ordinea zilei, așa că pentru un confort sporit al puiului, trebuie să optezi în primii ani pentru un cărucior, dacă plimbarea se va face pe jos, sau un scaun auto, dacă veți merge cu mașina. Pe site-ul www.jucarii-online.eu, sunt mereu preturi bune la scaunele auto pentru copii, numai ideale pentru a-i proteja pe cei mici. 

Oferă-i copilului tău șansa de a avea o copilărie fericită, lipsită de griji și asigură-i un mediu sigur și confortabil, în funcție de vârstă.