Școala Quantum a dat startul înscrierilor pentru școala primară, anul 2022 – 2023

În acesta toamnă, Școala Quantum își deschide porțile în Voluntari, Ilfov. După mulți ani de cercetare în domeniul educației și din dorința de a aborda într-un mod inovator sistemul educațional, echipa Quantum își propune să descopere și să valorifice potențialul nativ al copiilor și să contribuie la o dezvoltare armonioasă a acestora. Prin crearea unui mediu optim și inovativ de învățare, specialiștii în educație urmăresc să valorifice potențialul fiecărui copil în parte. Având la bază o experiență vastă în domeniu, echipa noii școli propune un nou sistem educațional bazat pe trei piloni: educație, inovație, cercetare.

„Să lucrezi cu copiii este o binecuvântare, o responsabilitate și un legământ cu viitorul. Profesorii sunt cei care inspiră, ghidează și creează atmosfera caldă și prietenoasă. Starea de bine este atitudinea de bază pentru ca învățarea și educația să genereze caractere puternice, cunoștințe solide și încredere în reușită.” declară Diana Șerban, fondatoarea Școlii Quantum.

Abordarea inovatoare și personalizată și educația bazată pe înțelegere, socializare și cunoaștere aprofundată ghidează copiii în dezvoltarea autonomiei și a încrederii în sine.

”Educația este despre calitatea relațiilor pe care le construim. Școala Quantum este mediul unde copilul învață despre sine, despre semeni și despre lume. Calitatea experiențelor trăite în familie și la școală împuternicește copilul să fie capabil să ia decizii potrivite și să-și găsească rostul și menirea. Întotdeauna suntem atenți la copii, la zona lor de confort și îi ajutăm să evolueze.” susține Rodica Efros, psihopedagog, consilier educațional și dezvoltator de programe educaționale. Rodica este inițiator al proiectului școlii Quantum, alături de Corina Anastasescu, pedagog muzical.

Oferta educațională a școlii Quantum este un cumul de programe și curricule, care îmbină armonios curriculum național cu o varietate de abordări pedagogice pentru a descoperi și cultiva abilitățile copilului. Pentru învățământul primar, oferta educațională cuprinde trei componente mari:

  • Curriculum formal
  • Curriculum și programe informale
  • Programul non-formal.

Implementarea acestor componente este amprentată de paradigma originală și abordarea psihopedagogică inovatoare, fundamentată de prof. Dr. Florian Colceag.

La baza fundației solide a școlii Quantum stau mulți ani de cercetare și documentare în domeniul educației, în cadrul organizației non-guvernamentale ARCA Advanced Research In Education. Prin intermediul acestei organizații s-a reușit dezvoltarea unei abordări unice a educației din România prin leadership – viziune – educație, metodă ce va fi pusă în aplicare în traseul educațional propus de școala Quantum.

Înscrierile la școala Quantum pentru anul școlar 2022 – 2023, învățământ primar, se fac în această vară în lunile iunie – august, iar copiii înscriși sunt selectați în urma unui interviu și a unor probe de evaluare. Mai multe detalii și informații legate de oferta educațională și formularul de înscriere sunt disponibile pe www.scoala-quantum.ro.