Schimbarea stilului de viaţă: 3 paşi mici, dar siguri

Dacă înainte de pandemie îţi permiteai să alergi până la epuizare, să te risipeşti în o mulţime de proiecte şi persoane, această oprire a planetei în loc ar trebui să te pună pe gânduri. Iată câteva sfaturi despre cum îţi poţi schimba stilul de viaţă pentru a fi mai sănătos, mai puternic şi mai prezent în mijlocul celor dragi.

Fă mişcare

Mişcarea este sănătate curată, iar oamenii activi fizic dezvoltă o rezistenţă şi o imunitate superioară. Chiar şi din punct de vedere psihic beneficiile sunt dovedite. Dacă nu în fiecare zi, măcar de trei ori pe săptămână fă-ţi timp pentru efort sportiv. În primul rând vei reuşi să previi bolile de inimă şi riscul apariţiei unui accident vascular. 150 de minute pe săptămână sunt recomandate, distribuite după programul şi disponibilitatea fiecăruia. Este evident că locul cel mai bun de desfăşurare a activităţii fizice este în aer liber, însă nu trebuie să-ţi ieşi din ritm atunci când nu ai la dispoziţie o terasă, un parc sau un teren de fotbal. Amenajează un colţ de mişcare în propria casă şi urmează o rutină de exerciţii de interior pentru a rămâne în formă. 

Mănâncă sănătos

Alimentaţia nu putea lipsi din planul pentru schimbarea stilului de viaţă. Introdu cât mai multe fructe şi legume în meniu şi consumă-le proaspete sau gătite în cuptoare clasice sau pe grătar. Acestea sunt pline de substanţe nutritive, vitamine şi antioxidanţi, oferindu-ţi deopotrivă energie şi hrană. Principalii beneficiari ai antioxidanţilor sunt ochii, însă de beneficiile lor se bucură şi sistemul imunitar şi pielea care redevine sănătoasă şi fermă. Stilul de viaţă mediteranean este foarte bogat în legume şi fructe, iar starea de bine a locuitorilor coastei Mării Mediterane trebuie să aibă un corespondent şi în alimentaţie! Contează foarte mult şi cum găteşti mâncarea, aşadar carnea slabă pe grătar sau la cuptor este recomandată. Momentul când mănânci este la fel de important. 

Hidratează-te

Apa este viaţă. Chiar dacă nu simţi senzaţia de sete atât de des, încearcă să bei cei 2 litri de apă recomandaţi de specialişti. Împarte-i în 8 pahare de apă, de dimineaţa până seara. Apa plată asigură necesarul de nutrienţi şi un grad de hidratare pentru corpul tău, fără de care vei avea un deficit care se va răsfrânge asupra dispoziţiei şi în cele din urmă asupra sănătăţii tale. Beneficiile hidratării pentru sănătatea ta sunt eliminarea toxinelor din organism, controlul caloriilor, tonifierea musculaturii şi echilibrarea lichidelor din corp.

Mişcarea, apa şi alimentele sunt esenţiale pentru definirea stilului de viaţă. Dacă reuşeşti să aduci un pic de echilibru în aceste trei aspecte, poţi considera că eşti pe drumul cel drept. Hidratează-te des, consumă alimente sănătoase la intervalul potrivit şi elimină toxinele prin exerciţii fizice pentru a te bucura de toate beneficiile unei vieţi echilibrate.